Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contractul negat de Mazare, in ograda Confort Urban

ro

13 Feb, 2010 04:14 1410 Marime text
Primarul Constanţei a afirmat despre contractul privind întreţinerea fântânilor arteziene, aflat în vizorul ANI, că „Primăria nu are aşa ceva". Contractul însă există, fiind încheiat de Mobitom cu SCIL Confort Urban SRL

SCIL Confort Urban SRL Constanţa a publicat abia acum atribuirea unui contract încheiat la începutul lui 2009, adică la aproape un an de la semnarea lui.

Este vorba, mai exact, despre contractul privind „Servicii de întreţinere şi supraveghere fântâni arteziene şi bazine ornamentale pentru sezonul estival 2009 în municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia". Contractul a fost atribuit pe 4.03.2009, în urma unei proceduri de achiziţie la care a participat o singură firmă, care a şi fost desemnată câştigătoare. Este vorba despre SC Mobitom SA Constanţa. Valoarea estimată a lucrărilor a fost de 535.500 lei cu TVA, iar preţul de atribuire a contractului a fost de 535.231 lei, cu TVA inclus. Interesant este faptul că durata contractului a fost de şase luni, potrivit anunţului din SEAP, prin urmare, Mobitom a încasat în doar şase luni de la Confort Urban, peste cinci miliarde de lei vechi.

De precizat că, aceeaşi firmă s-a ocupat şi în 2008 de întreţinerea şi supravegherea fântânilor arteziene şi a bazinelor ornamentale din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia. De precizat că în 2008, contractul a fost atribuit pe 22 aprilie, fiind publicat tot un an mai târziu, adică pe 31.03.2009. Valoarea lucrărilor de întreţinere a fântânilor arteziene s-a ridicat în 2008 la 430.000 lei fără TVA, iar durata contractului a fost de şase luni.

Menţionăm că acest contract încheiat de SCIL (Societate Comercială de Interes Local) Confort Urban SRL cu SC Mobitom SA, se numără printre contractele aflat în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Precizăm că patronul Mobitom SA este nimeni altul decât Gheorghe Oancea, apropiat al primarului Mazăre şi al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, abonat la robinetul cu bani publici al instituţiilor conduse de către cei doi. Precizăm că l-am contactat telefonic şi pe Gheorghe Oancea pentru a afla şi părerea sa în legătură cu interesul ANI faţă de contractele firmei sale cu municipalitatea, însă nu a răspuns la telefon.

Mazăre: „Ni se cer contracte care nu există"

Cu privire tocmai la acest contract, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat într-o conferinţă de presă desfăşurată pe 1 februarie, şi care a avut ca temă verificările întreprinse de ANI asupra unor contracte încheiate de către autoritatea locală, că nu există. „Ni se cer contracte care nici nu există. N-au fost încheiate. Contract pentru întreţinerea şi supravegherea fântânilor arteziene şi a bazinelor ornamentale. Primăria nu are aşa ceva", a declarat Mazăre în conferinţă. Ei bine, nu este vorba despre un contract încheiat de municipiul Constanţa, însă este încheiat tot de către municipalitatea constănţeană. Concret, chiar dacă este vorba despre un contract încheiat cu Mobitom de către SCIL Confort Urban, primarul nu avea cum să nu ştie de acest contract, pentru că SCIL Confort Urban se află în subordinea Consiliului Local.

Mazăre este cel care a propus bugetul Confort Urban

De asemenea, achiziţiile, implicit acest contract, se fac în baza unui plan anual de investiţii care este cuprins în bugetul de venituri şi cheltuieli al SCIL Confort Urban, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Municipal Constanţa, reprezentat legal de către primarul Radu Mazăre. De precizat: creditul bugetar (fondurile) pentru fântânile arteziene pe anul 2008 a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Municipal Constanţa nr. 580/14.12.2007 privind aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2008 şi lista de utilaje independente pe anul 2008 ale SC Confort Urban SRL Constanţa, iniţiată de către primarul Mazăre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii