Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contractul de pregătire a plajelor pentru sezonul estival va fi scos la licitaţie. Iată valoarea sa! (documente)

ro

24 Mar, 2017 00:00 2611 Marime text
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral va organiza şi desfăşura o procedură publică pentru atribuirea contractului „Lucrări de pregătire pentru sezonul estival 2017 a plajelor litoralului Mării Negre aflate în administrarea ANAR-ABADL“, în valoare estimată de 437.595 de lei. Aşa cum reiese din anunţul de participare publicat pe licitatiapublica.ro, obiectul contractului constă în prestarea lucrărilor de pregătire pentru sezonul estival 2017 a plajelor litoralului Mării Negre aflate în administrarea ANAR-ABADL, conform cerinţelor din caietul de sarcini. Ofertele pot fi depuse până pe data de 3.04.2017, ora 15.00. Societăţile ofertante vor depune o garanţie de participare în cuantum de 4.370 de lei. 

Responsabili de atribuirea contractului 

Persoanele cu funcţii de decizie din cadrul autorităţii contractante în ceea ce priveşte organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire sunt: George Papari - director, Adela Mihalcea - director economic, Adrian Chera - director tehnic ELH, Titel Gagiu - director SGA Constanţa, Rodica VasileMihaela Marica - Birou Exploatări Lucrări SGA Constanţa, Gabriela Constantinescu - Compartimentul Juridic, Mirela Oancea, Nela Ene - Biroul Achiziţii, Nicuşor Buzgaru - inginer-şef SGA Constanţa, Lucica Gearap - şef Serviciul Financiar. 

În ce constă contractul 

Execuţia lucrărilor se va face separat, dar concomitent pe un număr de trei tronsoane cu specific şi morfologie diferite, astfel:
- Tronson 1: Năvodari, Mamaia şi Constanţa
- Tronson 2: Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, Costineşti
- Tronson 3: 23 August, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche.
 
Potrivit contractului, vor fi executate mai multe lucrări de amenajare care să asigure valorificarea potenţialului turistic şi de agrement al plajelor Mării Negre. Scopul final este acela de a reda suprafeţelor de plajă caracteristici geomorfologice corespunzătoare desfăşurării unui turism de calitate. Lucrările constau în curăţarea manuală a plajelor prin colectarea corpurilor străine, încărcarea manuală în mijloc de transport sau containere, îndepărtarea manuală a nisipului depus la zidurile din vecinătatea aleilor de promenadă şi în dreptul gardurilor de protecţie, săpătura mecanizată a nisipului depus la zidurile de sprijin din vecinătatea aleilor de promenadă şi în dreptul gardurilor de protecţie, reabilitarea suprafeţelor de plajă erodate prin transfer de nisip din zonele cu acumulări (dislocare, încărcare, transport şi nivelare în zonele stabilite), demontarea gardurilor de stuf, nivelarea suprafeţelor de plajă, evacuarea depozitelor de scoică din zonele cu depuneri şi transportul acestora în zonele stabilite de beneficiar, transport pentru utilaje. 

Condiţii pentru ofertanţi 

Ofertantul are obligaţia de a preciza partea/părţile din contract pe care urmează să le subcontracteze şi datele de recunoaştere ale subcontractanţilor propuşi. Se va prezenta lista lucrărilor executate în ultimii cinci ani, din care să rezulte că ofertantul a executat la nivelul a maximum trei contracte lucrări de natura şi complexitatea similară/comparabilă cu lucrările/operaţiunile care fac obiectul procedurii, a căror valoare cumulată a fost de minimum 340.000 de lei, însoţită de certificate de bună execuţie pentru cele mai importante lucrări. Atunci când un grup de operatori economici depune ofertă comună, cerinţa trebuie să fie îndeplinită prin cumul de către asociaţi. În cazul în care ofertantul a fost partener asociat sau subcontractor, valoarea lucrărilor realizate trebuie să respecte cerinţa pentru partea pe care a îndeplinit-o din contract.
 
Executantul lucrărilor va asigura deservenţi pentru toate utilajele implicate în execuţia lucrărilor şi 45 de muncitori, dintre care trei şefi de echipă. Minimumul de utilaje şi mijloace de transport solicitat de autoritatea contractantă este următorul: încărcător de mare capacitate (minimum unul), autogreder cu trei axe (minimum unul), autobasculante (minimum trei), autoremorcher pentru transport utilaje (minimum unul), autospeciale pentru transport containere deşeuri - capacitate minimă zece metri cubi (minimum trei). Ridicarea, manipularea şi transportul containerelor de pre-colectare se pot realiza numai cu ajutorul unor autovehicule speciale de transport.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de participare la această licitaţie, dar şi caietul de sarcini. 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii