Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:03 02 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Verificări la restaurante, unităţi tip fast food şi fabricare vin

ro

08 May, 2017 15:28 1450 Marime text
Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în perioada 2-5 mai, s-au materializat prin verificări la 103 obiective, printre acestea numărându-se unităţi procesare carne, 1 centre prelucrare lapte, restaurante, unităţi tip fast food, magazine alimentare, unităţi fabricare pâine, unităţi fabricare vin.

În urma controalelor, s-au constatat neconformităţi cu privire la condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţile de producţie, etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.600 de lei şi un avertisment.
 
Au fost confiscate şi retrase de la vânzare următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4507 kg, lapte şi produse lactate – 2043 kg,  peşte şi produse din peşte – 971 kg, ouă – 768 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 83.136 lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii