Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:24 24 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Strada Lebedei din Portul Tomis a fost reamenajată pentru colectarea apelor pluviale (GALERIE FOTO)

ro

16 Nov, 2021 14:07 634 Marime text
  • Proiectul de intervenții pe această zonă completează lucrările executate în această primăvară.
Pe strada Lebedei, zona carosabilă a fost reconfigurată pentru a se obține secțiunea necesară scurgerii apei.

Lucrările de asfaltare au fost realizate urmărind cotele terenului existent, apa fiind direcționată către un cămin de colectare prevăzut cu un dispozitiv pentru reținerea volumului crescut de apă.

Iată comunicatul pus la dispoziție de Primăria Municipiului Constanța 

La fiecare ploaie, străzile din Portul Tomis deveneau impracticabile pentru cei care erau nevoiți să le tranziteze. Pentru a opri acest fenomen, Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban, a construit un sistem care împiedică acumularea cantităților de apă. Au fost montate dispozitive de colectare și evacuare a apei pentru a evita degradarea carosabilului.

Pe strada Lebedei, zona carosabilă a fost reconfigurată pentru a se obține secțiunea necesară scurgerii apei. Lucrările de asfaltare au fost realizate urmărind cotele terenului existent, apa fiind direcționată către un cămin de colectare prevăzut cu un dispozitiv pentru reținerea volumului crescut de apă.

În paralel, se recondiționează cu asfalt zona pietonală, după ce au fost înlocuite toate bordurile pentru a fi ridicate la cotă.

Proiectul de intervenții pe această zonă completează lucrările executate în această primăvară.

În Portul Tomis a fost creat un sistem de șanturi betonate și rigole iar suprafața carosabilă și parcările au fost asfaltate astfel încât apele pluviale să fie colectate eficient. Conform normelor de protecție a mediului, a fost instalat un separator de hidrocarburi care are rolul de a separa carburanții și rezidurile din apele uzate, limitând astfel fenomenul de poluare a apei.

Sistemul este adaptat zonelor urbane aglomerate și urmărește creșterea siguranței participanților la trafic.


Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța 


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii