Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:38 25 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Se înființează un Grup de lucru pentru turism. Ce prevede acesta

ro

13 Apr, 2022 15:09 592 Marime text
Grup de lucru pentru turism, foto: ZIUA de Constanța

Miercuri, 13 aprilie, prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat Colegiul Prefectural cu scopul de înființa Grupul de lucru pentru turism, care va avea ca obiectiv îndrumarea și sprijinirea agenților economici din domeniul HoReCa anunță Primăria Municipiului Constanța. 

Astfel, potrivit Primăriei, până la finalul sezonului estival 2022, Grupul își va desfășura activitatea, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Constanța. Scopul principal al Grupului de lucru pentru turism este menținerea parteneriatului public-privat, prin asigurarea comunicării permanente, în vederea identificării rapide a demersurilor necesare pentru susținerea turismului la nivelul județului Constanța.

Totodată, se urmărește asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, siguranță sanitară, în condițiile respectării drepturilor și obligațiilor turiștilor și, în aceeași măsură, respectarea  drepturilor și obligațiilor agenților economici cu activitate pe litoral.

Conform sursei citate, Grupul are în componență 11 instituții -  Instituția Prefectului – Județul Constanța, ISU „Dobrogea” Constanța, IPJ Constanța, Garda de Coastă Constanța, IJJ „Mihail Kogălniceanu” Constanța, DSP Constanța, DSVSA Constanța, CJPC Constanța, ITM Constanța, ABADL și Ministerul Antreprenoriatului și Turismului – Reprezentanța Teritorială.

Prin înființarea Grupului de lucru pentru turism, va fi facilitată colaborarea între instituțiile amintite și agenții economici din turism, care vor fi convocați, periodic, la întâlniri cu instituțiile membre.

Acțiunile de verificare și control se vor desfășura în trei etape:
  • Etapa I – 01.05.2022 - 01.06.2022 – identificarea agenților economici, îndrumarea și dispunerea măsurilor pentru remedierea deficiențelor constatate;
  • Etapa a II-a – 02.06.2022 – 11.06.2022 - verificarea îndeplinirii măsurilor dispuse;
  • Etapa a III-a – 12.06.2022 - 15.09.2022 - verificarea desfășurării activităților conform legislației în vigoare și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare. 


Potrivit prefectului, obiectivul Grupului este de a oferi sprijin operatorilor economici, pentru ca aceștia să se bucure de un sezon estival reușit.
 

„Știm cât de grei au fost ultimii doi ani, ce impact a fost pe turismul de litoral, iar noi dorim ca această ramură a economiei noastre să fie una profitabilă, fără să facă rabat de la normele legale și de la principiile profesionale.


Cu sprijinul acestui grup de lucru, investitorii pot cere îndrumare, se pot alinia cerințelor legale și sanitare, pentru ca turiștii să aibă parte de calitate și siguranță. Instituțiile sunt deschise la dialog și nu urmăresc să șicaneze operatorii economici, din contră.Cred că ne dorim cu toții să vedem stațiunile pline cu turiști mulțumiți, care se vor întoarce și anii viitori”, a declarat prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa.

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii