Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:02 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Reparațiile la digul de sud din portul Midia au fost finalizate. Cât au costat lucrările

ro

11 May, 2022 08:53 1932 Marime text
Reparațiile la digul de sud din portul Midia au fost finalizate. Foto: Facebook/Constanța PortCompania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța anunță că reparațiile la digul de sud din portul Midia au fost finalizate. 

CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a făcut recepția la lucrările de reparații de la digul de sud din portul Midia. Valoarea lucrărilor, din fondurile proprii ale CN APM SA, este de 47.767.100 lei.

Potrivit unui comunicat al CNAPMC, lucrările au început în luna noiembrie 2018, s-a reparat mantaua de blocuri și ulterior s-a completat cu stabilopozi noi, s-au refăcut coronamentul și panta taluzului prin completări cu blocuri de piatră pe partea dinspre port.

„Furtunile din ultimii ani au determinat o serie de deteriorări, fiind necesare lucrări importante de reparații.
Digul de Sud al portului Midia este constituit dintr-un tronson vechi, executat înainte de anul 1953, de 1.400 m lungime, și tronsonul nou, executat după 1978, de 2.560 m lungime, în prelungirea tronsonului vechi; ultimul segment de cca. 100 m se termină cu muzoarul farului roșu, lungimea totală a digului fiind de 4.040 m“ - au precizat reprezentanții CN APMC.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii