Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:17 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Planurile unui suspect de înşelăciuni prin metoda Accidentul dejucate de o femeie de 61 de ani

ro

19 Apr, 2017 12:46 1585 Marime text
La data de 18.04.2017, ora 02.00, polițiștii din cadrul Secției 2 au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 61 de ani, din Constanța, cu privire la faptul că a fost apelată, pe telefonul fix, de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiul ei şi care i-a solicitat suma de 4.000 de lei pentru a achita costurile de spitalizare ale unei persoane implicate într-un accident de circulaţie.

Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni şi a anunţat organele de poliţie.

Polițiștii au deschis o anchetă în vederea identificării autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.
 
Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, poliţiştii precizează încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii