Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Piața Ovidiu un real conglomerat balcanic Între ”Trandafirul de la firida mea”, ”Noaptea Muzeelor” și festivalul culinar (galerie foto+video)

ro

19 May, 2018 20:45 13452 Marime text
Piața Ovidiu din Constanța este la această oră un adevărat conglomerat balcanic.

Daci, romani, manele, festival culinar, și o coada uriașă la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie pentru Noaptea Muzeelor.

"Armata" de daci si romani a defilat pe aleile din Piata Ovidiu printre participanții la un festival culinar.

Localnici și turisti se bucură de weekend, servesc produsele culinare, beau un pahar de bere si, unii mai veseli, au încins o hora machedonească între mese.

La mare cinste se află, în acestă seară, după cum se vede și în video melodia ”Trandafirul de la firida mea”.
Reamintim că în această seară, Consiliul Județean Constanța și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în colaborare cu Fundația Culturală
Harry Tavitian, Teatrul de Stat Constanța, Asociațiile Culturale de reconstituiri istorice „Tomis”, „Historia Renascita” și „Vivat Tomis”, organizează  Noaptea Muzeelor.
 
Între orele 18.00 şi 24.00, intrarea la muzeu va fi liberă, iar cei ce vor vizita expoziția vor avea ocazia să audieze concertul de jazz „Arheologie muzicală“, susținut de binecunoscuții Harry și Aida Tavitian, de la ora 22.00, dar și să vizioneze un spectacol de teatru susținut de actori de la Teatrul de Stat Constanța.
 
Totodată, între orele amintite, muzeul va fi „păzit” de soldați daci, romani, români din Primul Război Mondial, veniți cu ținute și armament pentru a transpune în realitate lupte ale armatelor noastre de-a lungul timpului.

Sursa foto și video: ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii