Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Învierea Domnului cu Sfânta Lumina venită din largul mării și cu Ovidiu Lipan Țăndărică la toacă (galerie foto+video)

ro

02 May, 2021 01:06 5534 Marime text
În această noapte Sfântă a Învierii Domnului de la anul 2021, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a adus Sfânta Lumină din largul Mării Negre.
 
Lumina Sfântă a fost apoi purtată, în procesiune, din Portul Tomis până la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

De aici, începând cu ora 23.45 a început să fie oferită credincioșilor, iar de la miezul nopții înaltul ierarh al Tomisului a oficiat Canonul Învierii, urmat de săvârșirea Sfintei Liturghii.

Trebuie făcută precizarea că pe parcursul întregii ceremonii toaca a fost bătută de celebrul toboșar al formației Phoenix, Ovidiu Lipan Țăndărică.

Pe tot traseul din Portul Tomis și la slujbă au participat mii de enoriași cu păstrarea distanței fizice și a regulilor sanitare impuse de pandemia de coronavirus.

Reamintim că, aseară, Lumina Sfântă a fost adusă, în Arhiepiscopia Tomisului, de protosingelul Atanasie, starețul mânăstirii Călugăreni, din județul Constanța.
 
La București, pe Aeroportul Henri Coandă, Părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Românești de la Ierusalim, Ierihon și Iordan, cel care a adus Sfânta Lumină, a fost întâmpinat de o delegaţie condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.
 
Sursa foto și video: ZIUA de Constanta


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii