Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Gigi Becali vrea să construiască o altă biserică în locul celei care va fi demolată. „O să iau legătura cu primarul”

ro

11 Jun, 2022 16:35 3219 Marime text
foto: Facebook/ Gigi Becali

Omul de afaceri Gigi Becali a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că este dispus să construiască o altă biserică în locul celei care va fi dărâmată (Biserica „Izvorul Tămădurii”) din zona Macul Roșu a municipiului Constanța, adăugând ca va discuta cu primarul Vergil Chițac, ca să „se facă o biserică nouă, una frumoasă”.
 

„Dacă s-a construit ilegal, normal ar trebui să se facă niște acte că să intre în legalitate. Dacă a dat judecătorul așa, nu ai ce face.

Trebuie să se salveze sfântul Altar. Teodosie să ia măsuri să facă un mic paraclis și după aia să se demoleze, dar acolo sfântul Altar să fie protejat, nu ai cum să treci peste.

Asta e părerea mea. Sau să se ajungă la o concluzie cu primarul din Constanța, o să vorbesc și eu cu el, ca să facă o biserica nouă, una frumoasă, peste asta, că asta nu e o biserică frumoasă din ce văd eu la televizor.

O să vorbesc cu primarul, dacă e el de acord, eu o dărâm eu și fac alta în locul ei, biserica adevărată, frumoasă, cu turle. O să iau legătura cu primarul.

Biserica nu se demolează, așa, că bagi buldozerul în ea. Se demolează așa cum spun sfintele canoane", a declarat Gigi Becali, la Realitatea PLUS. 


Vineri, 10 iunie, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat Sf. Liturghie la Biserica „Izvorul Tămăduirii”, cea pentru care instanța a hotărât ca demolarea să aibă loc la finalul acestei săptămâni, decizia fiind luată de magistrații Tribunalului Constanța pe data de 13 decembrie 2021.

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii