Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:58 28 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Controale la depozite alimentare şi restaurante

ro

22 May, 2017 15:35 1769 Marime text
Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în perioada 15 – 19 mai, au realizat controale care s-au materializat prin verificări la 112 obiective, printre acestea numărându-se depozite alimentare, restaurante, super/hipermarket-uri.

În urma controalelor, s-au constatat neconformităţi cu privire la înstrăinarea animalelor fără documente sanitare veterinare, comercializarea produselor alimentare în spaţii neigienizate, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, neanunţarea de către operatorul economic a începerii activităţii.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.000 de lei şi două avertismente. Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 3652 kg, lapte şi produse lactate – 1121 kg,  peşte şi produse din peşte – 525 kg, ouă – 64 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 54.419 lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii