Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:34 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Continuă programul de modernizare a tramei stradale. Unde se vor desfășura lucrările

ro

19 Oct, 2021 11:05 693 Marime text
  • Programul lucrărilor de modernizare a tramei stradale din municipiul Constanța
Mai multe lucrări sunt programate în municipiul Constanța, astfel: 

Pe bulevardul Mamaia, lucrările de reabilitare a traseelor pietonale avansează în ritm susținut.

Pe tronsonul delimitat de strada Mircea cel Bătrân și strada Nicolae Iorga, suprafața pietonală este reamenajată cu pavele moderne.

În același timp, pe porțiunea cuprinsă între strada Renașterii și strada Patriei, se consolidează infrastructura trotuarelor cu borduri noi. Scuarul median este reconfigurat pentru a fi create noi breșe de întoarcere pe fiecare sens de mers.

Condițiile de acces pietonal sunt îmbunătățite pe strada Remus Opreanu, perimetrul cuprins între Comandamentul Flotei și intrarea în Portul Tomis. Se montează borduri noi iar suprafața decapată este pregătită pentru montarea dalelor de granit.

Lucrări de reabilitare a infrastructurii pietonale au loc și pe aleea Lupeni, unde se recondiționează căile de acces către blocuri.

În cartierul KM 4-5, continuă intervențiile pe strada Progresului, porțiunea cuprinsă între strada Liliacului și strada Meșterul Manole. Se asfaltează trotuarele, după ce în cursul săptămânii trecute s-a reabilitat zona carosabilă.

Infrastructura rutieră din zona Dacia este recondiționată. În această săptămână, se intervine cu utilaje de asfaltare pe aleea Mimozelor. Prin proiectul de regenerare urbană a zonei, se vor moderniza căile de acces către blocuri, zonele pietonale și spațiile destinate parcării autovehiculelor.

Pe strada Soveja, se reface zona de spațiu verde de lângă stația de epurare RAJA.

Pe aleea Drăgaica și pe strada Posada din cartierul Baba Novac, terenul este pregătit pentru asfaltare prin așternerea mai multor straturi de pietriș. De asemenea, pe strada Teleajen se intervine cu utilaje de excavare.

Spațiile verzi din aliniamentele stradale sunt întreținute și igienizate. Se intervine cu echipamente profesionale.

Pentru siguranța participanților la trafic, se montează indicatoare de informare și se recondiționează echipamentele de semaforizare. Totodată, se aplică marcajele rutiere la trecerile de pietoni și în parcările asfaltate.
 
Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii