Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Circulație închisă pe strada Nehoiu, în urma unei avarii (galerie foto)

ro

09 Mar, 2020 11:28 1529 Marime text

Se va închide circulația pe strada Nehoiului, pe tronsonul delimitat de intersecțiile cu străzile Plopilor și Viorelelor pentru efectuarea lucrărilor în regim de siguranță a unei avarii, potrivit RAJA S.A.
 
În data de 4 martie 2020, în urma unei sesizări, echipele de intervenție RAJA s-au deplasat pe strada Nehoiului din municipiul Constanța, stradă pe care se află pozat colectorul cu diametrul de 800 mm, ce pleacă de la stația de pompare SP3 la Stația de Epurare Constanța Sud.
 
 În urma primelor săpături efectuate, la o adâncime de peste 5 metri, s-a constatat că acest colector este prăbușit pe o lungime de aproximativ 20 de metri. Imediat, conform Legii nr. 107/1996 - Legea Apelor și OUG 195/2005 privind Protecția Mediului, au fost informați Direcția Apelor Dobrogea – Litoral, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului Constanța. Inițial, echipele de intervenție au încercat să remedieze conducta, fără a fi necesară deversarea pe conducta de siguranță ce pleacă de la stația de pompare SP3, transimte printr-un comunicat de presă RAJA S.A.
 
 În urma decopertării zonei, în zilele de 4 – 5 martie și în dimineața zilei de 06 martie 2020, s-a constatat că tot pe strada Nehoiului, colectorul este prăbușit pe încă o lungime de aproximativ 50 de metri. În consecință, pentru a se remedia avaria, s-a luat decizia pentru înlocuirea colectorului pe o lungime de 80 de metri. Având în vedere debitul mare de apă, dar și tronsonul avariat, respectându-se toți pașii legali, s-a început deversarea pe conducta de siguranță. Apa care pleacă de la stația de pompare SP3 este preepurată cu treapta mecanică și tratată cu o substanță clorigenă la nivelul stației.
 
Colectorul prăbușit are o vechime de peste 50 de ani și deservește zonele Gară, Peninsulară, Centrală, Abator, Far, Km 4 și parțial Poarta 6.
 
În datele de 6 și 7 martie 2020 s-au continuat excavațiile, s-au efectuat sprijinirile de maluri și s-au făcut epuizmentele pentru deblocarea provizorie a zonelor prăbușite, asanându-se permanent zona afectată. În data de 08 martie 2020, la locul intervenției a fost adusă conducta nouă, necesară pentru înlocuire, și s-a început îmbinarea tronsoanelor.
 
Pentru efectuarea lucrărilor în regim de siguranță, cu sprijinul Poliției Rutiere, se va închide circulația pe strada Nehoiului, pe tronsonul delimitat de intersecțiile cu străzile Plopilor și Viorelelor. Zona este împrejmuită și semnalizată corespunzător.
 
Totodată, pentru diminuarea debitului de descărcare pe conducta de siguranță, se încearcă realizarea unei soluții provizorii de evacuare a apelor în conducta ce duce la stația de epurare Constanța Sud.
 
Ținând cont de lungimea colectorului, adâncimea de pozare, dar și debitul mare de apă, preconizăm că lucrările de reparații vor dura aproximativ 10 zile, în condițiile în care nu vor apărea alte probleme.  
 
„Menționăm că, pe lângă tratarea mecanică a apei deversate și aplicarea unei dezinfecții prin clorinare, se monitorizează permanent cantitativ și calitativ zona de descărcare și se urmărește zilnic evoluția parametrilor, prin probe de analiză a apei”, transmite sursa citată.

Sursă foto: RAJA S.A. și arhivă ZIUA de Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii