Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Cine sunt câștigătorii concursului „10 cu Felicitări pentru colectarea separată” organizat de Polaris (GALERIE FOTO)

ro

08 Feb, 2024 14:25 879 Marime text
Sursa galeriei foto: Polaris M HoldingElevii clasei a I a B, de la Școala Gimnazială Nr. 8 Constanța, au câștigat o excursie la Destiny Park la finalul concursului “10 cu Felicitări pentru colectarea separată”, organizat de Polaris în colaborare cu Primăria Municipiului Constanța. 

„Suntem încântați să vă dezvăluim că elevii clasei a I a B, sunt Campioni ai Reciclării în cadrul concursului "10 cu Felicitări pentru colectarea separată"! Cu entuziasmul și energia caracteristice, micuții noștri eroi au colectat cea mai mare cantitate de deseuri reciclabile, transformându-se astfel în adevărați gardieni ai mediului înconjurător. Timp de 2 săptămâni, aceștia au colectat 415 kg de deșeuri reciclabile.
Elevii celor 20 de clase participante au adunat în total 3,5 tone de deșeuri din hârtie, carton, plastic și metal.
Felicitări, dragi elevi din clasa I B! [🌟] Vă aplaudăm pentru dedicarea voastră, pentru grija față de planetă. Ca o recompensă binemeritată, veți avea parte de o excursie de vis la Destiny Park!
𝑽𝒓𝒆𝒎 𝒔𝒂̆ 𝒎𝒖𝒍𝒕̗𝒖𝒎𝒊𝒎, 𝒊̂𝒏 𝒆𝒈𝒂𝒍𝒂̆ 𝒎𝒂̆𝒔𝒖𝒓𝒂̆, 𝒕𝒖𝒕𝒖𝒓𝒐𝒓 𝒆𝒍𝒆𝒗𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒂𝒖 𝒑𝒂𝒓𝒕𝒊𝒄𝒊𝒑𝒂𝒕 𝒍𝒂 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕 𝒄𝒐𝒏𝒄𝒖𝒓𝒔. 𝑭𝒊𝒆𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒅𝒊𝒏𝒕𝒓𝒆 𝒗𝒐𝒊 𝒂 𝒇𝒂̆𝒄𝒖𝒕 𝒐 𝒕𝒓𝒆𝒂𝒃𝒂̆ 𝒆𝒙𝒄𝒆𝒍𝒆𝒏𝒕𝒂̆ 𝒔̗𝒊 𝒂 𝒄𝒐𝒏𝒕𝒓𝒊𝒃𝒖𝒊𝒕 𝒍𝒂 𝒔𝒖𝒄𝒄𝒆𝒔𝒖𝒍 𝒆𝒗𝒆𝒏𝒊𝒎𝒆𝒏𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒏𝒐𝒔𝒕𝒓𝒖 𝒅𝒆𝒅𝒊𝒄𝒂𝒕 𝒓𝒆𝒄𝒊𝒄𝒍𝒂̆𝒓𝒊𝒊 [❗]
Mulțumim și doamnelor învățătoare pentru ghidarea și încurajarea elevilor!
În mod deosebit, dorim să transmitem mulțumiri doamnei învățătoare Ancuta Moflic pentru implicarea și coordonarea acestui concurs!
Împreună, am demonstrat că putem face schimbări pozitive pentru un viitor mai curat și mai sănătos.“ - au mai precizat reprezentanții Polaris M Holding. 

Reamintim că, Polaris M Holding, alături de Primăria Municipiului Constanța și Școala Gimnazială Nr. 8 Constanța au desfășurat în perioada 15 – 31 ianuarie 2024, un concurs educațional cu tematică ecologică, sub denumirea “10 cu Felicitări pentru colectarea separată”.
 
Polaris a amplasat o ecoinsulă în curtea Școlii Gimnaziale nr. 8, unde elevii claselor pregătitoare și ai claselor I-IV au depus timp de două săptămâni, deșeuri reciclabile din hârtie, carton, plastic și metal. Ecoinsula era prevăzută cu 4 compartimente, două pentru deșeuri de hârtie/carton și două pentru plastic/metal și deține un sistem de monitorizare a gradului de umplere a containerelor.

Ecoinsula a cântărit deșeurile și recunoaște clasă care a făcut depunerea prin scanarea unui cod QR. Fiecare învățătoare a primit câte un card cu care deschidea ecoinsula, iar cardul a fost asociat cu clasa pe care o reprezintă.
 
Concursul s-a desfășurat între cele 20 de clase primare.

„Înainte de începerea concursului, o echipa de la Polaris M Holding a făcut instructajul elevilor cu privire la pașii necesari pentru colectarea deșeurilor într-un mod corect, iar la final elevii au primit flyere cu informații despre concurs și procesul de colectare separată.
 
Obiectivul acestui proiect este de a-i încuraja pe copii, si prin intermediul acestora, și pe părinți, să colecteze separat deșeurile reciclabile și să adopte un comportament responsabil față de mediul înconjurător prin participarea directă la procesul colectării separate. Numai în acest mod putem reintroduce în circuitul de producție o cantitatea cât mai mare de deșeurile reciclabile, astfel diminuându-se cantitatea de deșeuri depozitată la groapa de gunoi.
 


După finalizarea concursului, ecoinsula va fi mutată la o alta unitatea de învățământ din municipiul Constanța, în concurs fiind cooptate mai multe școli“ - au menționat reprezentanții Polaris M Holding la lansarea concursului. 

Citește și: 

Polaris a dat startul concursului „10 cu Felicitări pentru colectarea separată”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii