Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Ceremonialul de repatriere a Detașamentului „Gheparzii de Fier“, la Comandamentul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

05 May, 2022 11:52 2454 Marime text
Comandamentul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești“ Sursa foto ZIUA de Constanța
  • La activitate au luat parte șeful Statului Major al Forțelor Terestre, reprezentanții Comandamentului Forțelor Întrunite, Diviziei 2 Infanterie „Getica“, ai autorităților publice locale, familiile și apropiați ai militarilor.

Ceremonia militară și religioasă organizată cu ocazia repatrierii Detașament0ului de Apărare Antiaeriană, rotația a X-a, din teatrul de operații din Polonia, a avut loc astăzi, la Constanța, la sediul Comandamentului Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești“.


La activitate au luat parte șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica“, generlul-maior Ciprian Marin, reprezentanți ai Comandamentului Forțelor Întrunite și ai autorităților publice locale.

La ceremonial a fost prezent si prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa.

La eveniment au participat, de asemenea, și familiile, și rude ale militarilor.

Comandamentul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești“ Sursa foto ZIUA de Constanța

După intonarea Imnului Național, a avut loc Apelul Solemn. În programul ceremonialului a urmat oficierea serviciului religios.

Șeful SMFT s-a adresat militarilor:

Va multumesc ca ati reusit inca o data, pentru noi, forțele terestre și pentru Armata României să dați dovadă că aveți profesionalismul, curajul si resursele necesare pentru a încheia o misiune de succes. Misiunea demonstrează încă o dată angajamentul armatei române și al forțelor terestre pentru consolidarea apărării și descurajării pe flancul estic al alianței și că suntem gata să ne păstrăm angajamentele de interoperabilitate și profesionalism pentru etapa destul de dificilă pe care o trecem cu toții în regiune și mai ales pentru continuitatea de care trebuie să dăm dovadă.

 

Sunt foarte mândru când vorbesc în fața profesioniștilor din forțele armate, pentru că știu că mă adresez unor oameni care își dedică timpul, priceperea și energia pentru această țară. Acum, v-ați întors acasă, după o misiune de succes în care ați dovedit că pregătirea militarilor români este la cele mai înalte standarde NATO, a punctat prefectul județului Constanța.  Comandamentul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești“ Sursa foto ZIUA de Constanța
 

Acest grup de luptă există încă din 2017. România a ajuns la a zecea rotație a Detașamentului de Apărare Antiaeriană. Încă de la prima rotație, militarii se instruiesc în comun cu aliații americani, britanici și croați. După cele șase luni dîn Polonia, raportăm: misiune îndeplinită, a precizat comandantul detasamentului, maior Adam Moronescu.S-au acordat distincții militare mai multor luptători.

Pe final, au avut loc constituirea dispozitivului de defilare si defilarea.

Mai multe imagini în galeria foto.
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii