Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:23 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa câştigă două milioane de euro la buget. Ce va face cu ei?!

ro

23 Sep, 2016 00:00 2207 Marime text
Deficit de 2 milioane de euro în bugetul comunei Agigea. Portul Constanţa Sud revine municipiului Constanţa. Primăria Agigea a pierdut în instanţă Portul Constanţa Sud Agigea.
 
Amintim că, în luna februarie, Curtea de Apel Galați a stabilit „hotarele unităţilor administrative teritoriale Municipiul Constanţa şi Comuna Agigea în varianta propusă de Municipiul Constanţa şi stabilită în anexa nr. 2 a raportului de expertiză, care face parte integrantă din hotărâre“.
 
Decizia Curții de Apel Galați a fost definitivă. Chiar şi aşa, autorităţile din Agigea au formulat o contestaţie în anulare, acţiune respinsă definitiv de Curtea de Apel Bacău.
 
În februarie, Decebal Făgădău a declarat: „Mă bucură hotărârea instanţei şi o consider dreaptă. Sper ca atât operatorii portuari, cât şi agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în Portul Constanţa să aibă, din acest moment, o imagine clară asupra relaţiilor fiscale pe care trebuie să le aibă cu municipiul Constanţa. Îmi pare rău că, o vreme îndelungată, aceştia au plătit impozite şi la Agigea, şi la Constanţa şi cred că ei sunt principalii câştigători în acest proces”, a opinat şeful administraţiei locale constănţene.
 
Mesajul său către agenţii economici a fost formulat sub forma unei promisiuni: „Îi asigur de deschiderea mea spre dialog şi de dorinţa mea de a conlucra pentru dezvoltarea economică a municipiului Constanţa”, a mai spus Făgădău.
 
Litigiul dintre Agigea şi Constanţa privind hotarul între localităţi este unul mai vechi, miza acestui diferend fiind taxele pe care agenţii economici din port le achită administraţiei locale de care aparţin.
 
Contactat telefonic, primarul comunei Agigea, Cristian Cârjaliu, a precizat că, urmare a deciziei instanţei, bugetul localităţii va pierde aproximativ 2 milioane de euro.
 
Bugetul municipiului Constanţa va dispune din 2017 de această sumă considerabilă, pe care însă nu ştim cum o va gestiona municipalitatea. Aseară am încercat să-l contactăm pe primarul Decebal Făgădău pentru un punct de vedere pe acest subiect, însă acesta nu a putut fi contactat.

În 2009 a fost referendum!

Vă reamintim că, în anul 2009, primarul comunei Agigea, Cristian Cârjaliu, a declanşat un referendum local privind soarta portului. În proporţie de 98%, cetăţenii din Agigea s-au pronunţat în favoarea demersului de preluare a portului, de vreme ce el se află pe raza teritorial-administrativă a comunei.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii