Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:56 27 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Arheologii continuă săpăturile la Complexul funerar din vecinătatea Mormântului Hypogeu tomitan (video)

ro

23 Jul, 2021 16:56 792 Marime text
Arheologii constănțeni din cadrul Muzeului de Istorie Națională și arheologie Constanța continuă săpăturile Complexul funerar din vecinătatea Mormântului Hypogeu tomitan. 

În acest loc, în urmă cu câteva luni Manuela și Cătălin, de la „Arheologie Preventivă” – MINAC, au scos la lumină un mormânt de inhumație cu cameră funerară longitudinală, sec. IV - p.Chr., aflat în complexul funerar din vecinătatea Mormântului Hypogeu tomitan.

Conține două schelete de copii și inventar funerar (monedă de bronz, unguentariu de sticla, mărgele).

Pe pagina de Facebook a MINAC a fost postat astăzi un film în care se pot vedea generații de arheologi care continuă lucrările la Complexul funerar din vecinătatea Mormântului Hypogeu tomitan. 

„Aspecte de șantier, Complexul funerar din vecinătatea Mormântului Hypogeu tomitan. Generații de arheologi: dr. Constantin Chera, dr. Costică Băjenaru - șef birou „Arheologie preventivă”, Cătălin Nopcea, dr. Ștefan Georgescu, Marius Lascu și echipa tânără, harnică și entuziastă7 - se arată în mesajul postat de MINAC.Sursa foto-video: Facebook/Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii