Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisori din colecția Muzeului Național de Istorie a României. Corespondență către Ioan Andrieșescu

ro

27 Feb, 2024 11:16 645 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Muzeul Național de Istorie a României
 
  • Volumul Corespondență către Ioan Andrieșescu. Scrisori din colecția Muzeului Național de Istorie a României reunește în paginile sale un număr de peste 480 de scrisori primite de unul dintre cei mai importanți arheologi români, Ioan Andrieșescu, director al Muzeului Național de Antichități și profesor în cadrul Universității din București.
 
Printre cei 152 de expeditori ale căror scrisori se păstrează în această arhivă de corespondență inedită se găsesc scrisori semnate de unele dintre cele mai importante personalități ale arheologiei din perioada interbelică, precum: Vasile Pârvan, Constantin Daicoviciu, Suzana Dimitriu, Grigore Florescu, Scarlat Lambrino, Harilaos Metaxa, Virgil Drăghiceanu sau Dinu Rosetti.
 
Arhiva de corespondență a lui Ioan Andrieșescu păstrată în patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României cuprinde scrisori primite de către reputatul arheolog între anii 1921 și 1943. Acestea surprind în paginile lor frământările oamenilor care lucrau în muzee și în învățământ, fiind deopotrivă și o dovadă a generozității omului Ioan Andrieșescu, căruia mulți dintre tinerii arheologi și oameni din preajma sa îi cereau sprijinul în diverse probleme personale sau profesionale.
 
 Citește și
Evanghelia greco-română din 1693, aflată în colecția Muzeului Național de Istorie a României
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii