Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Aglomerație la depunerea actelor pentru ajutorul oferit de stat celor care închiriază locuințe cetățenilor ucraineni (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

05 Dec, 2022 09:12 13258 Marime text
Aglomeratie Este aglomerație mare astăzi la Constanța la sediul Primăriei unde se depune documentația pentru ajutorul oferit de stat celor care închiriză apartamente cetățenilor ucraineni. 

Oamenii s-au așezat din zorii zilei la coadă pentru a depune actele necesare. Sunt zeci de persoane care așteaptă să intre și să depună documentația. 

Cetățenii înfruntă frigul de afară pentru a putea obține acei bani oferiți  pentru închirierea de locuințe refugiaților ucraineni. 

Aceștia sunt nemulțumiți că au fost nevoiți să se așeze la coadă de la 5 dimineață pentru a putea rezolva problema. 

Oamenii spun că este bătaie de joc la adresa lor deoarece nu s-a găsit o soluție pentru ca aceste documente să fie depuse on-line și să nu mai stea astfel să înghețe de frig. 

Este vorba despre programul 50+20, din care 50 de lei sunt destinați achitării cazării și utilităților, iar 20 pentru hrana zilnică a refugiaților ucraineni. 

Cetățenii spun că stau lună de lună la aceeași coadă, deoarece documentația trebuie depusă lunar. 

Acum se depun documentele pentru a se primi banii pe luna noiembrie. 

Unul dintre cetățenii care s-a așeyat de azi dimineață la coadă a precizat că are patru ucraineni cazați în apartamnetul pe care îl deține. Acesta a menționat că încă nu au fost virați în cont banii pentru luna octombrie. 

„Așteptăm. Ne este și milă de oamenii aceștia, nu putem să îi lăsăm în stradă. Așteptăm să vedem când primit banii. În fiecare lună este la fel: stăm la coadă mai bine de două ore pentru a depune actele necesare“ - a declarat un bărbat care s-a așezat de dimineață la coada formată. 




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii