Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Acțiune a polițiștilor de investigare a criminalității economice. S-a lăsat cu amenzi

ro

18 Feb, 2022 21:53 1398 Marime text
  •  Acțiune a polițiștilor de investigare a criminalității economice
 


La data de 17 februarie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al I.P.J. Constanța au desfășurat activități pe linia prevenirii și combaterii infracționalității în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, fiind verificate 10 societăți comerciale, din municipiul Constanța.
 


În urma activităților, la punctul de lucru al unei societăți comerciale, au fost găsite 75 de articole vestimentare, acestea purtând însemnul unor mărci identice sau similare cu mărcile înregistrate, bunuri în valoare de aproximativ 5.000 de lei.
 


Potrivit IPJ Constanța, în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulație de mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, potrivit Legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.
 


Totodată, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 61.000 de lei, dintre care 4 pentru nerespectarea prevederilor Legii 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe și 1 pentru nerespectarea prevederilor în ceea ce privește obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, conform O.U.G. 28/1999, iar ca măsură complementară a fost ridicată, în vederea confiscării, suma de 393 de lei.
 



Sursa foto: Pexels 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii