Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a soluționat o contestație la o achiziție organizată de administrația Chițac. Ce măsuri a dictat Consiliul?

ro

11 Apr, 2023 12:32 1058 Marime text


Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr.721 / C9 / 478 la contestația înregistrată de Cleaning Logistic Distribution SRL, cu sediul social în București, reprezentată legal prin Daniela Florenta Tivig, și convențional prin Lazarovici și Asociații SCA, împotriva comunicării actelor de procedură, privind licitația deschisă, organizată de Primăria Constanța, în calitate de autoritate contractantă, în vederea atribuirii, pe loturi, a contractului având ca obiect „Achiziția de echipamente de protecție pentru 92 unități de învățământ preuniversitar din municipiul Constanța aferentă proiectului Consolidarea capacității unităților de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Constanța în vederea gestionării virusului SARS-CoV-2”, cod CPV 24455000-8 Dezinfectanți (Rev. 2), lot 1- Dezinfectant mâini
pentru dispenser.
 
Contestatoarea a solicitat:anularea parțială a raportului procedurii nr. 30138/15.02.2023 aferent lotului 1, în ceea ce privește declararea ofertei depuse de MMTop Safe SRL drept admisibilă și câștigătoare, respectiv declararea ofertei Gloria Market SRL drept conformă și clasată pe locul II, anularea tuturor actelor subsecvente, inclusiv comunicările rezultatelor transmise ofertanților;obligarea autorității contractante la reevaluarea ofertelor MMTopt Safe SRL și Gloria Market SRL și refacerea clasamentului ofertelor și obligarea autorității contractante la plata cheltuielilor ocazionate de soluționarea contestației.


Asupra cauzei de față, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a admis contestația formulată de Cleaning Logistic Distribution SRL, în contradictoriu cu Primăria Constanța și obligă autoritatea contractantă la anularea raportului procedurii nr. 30138/15.02.2023 și a procesului - verbal nr. 13149/20.01.2023 privind evaluarea finală a propunerii tehnice, în partea care privește ofertele depuse de MMTop Safe SRL și de Gloria Market SRL, pentru lotul 1, precum și comunicările transmise acestor ofertante și celorlalte care au fost declarate admisibile pentru acest lot.
 
Totodată, CNSC obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertelor depuse de MMTop Safe SRL și de Gloria Market SRL, pentru lotul 1, cu întocmirea unui nou raport al procedurii, în termen de cel mult 15 zile de la data primirii prezentei, cu respectarea celor din motivare, a documentației de atribuire și a prevederilor legale în vigoare.

În temeiul art. 26 alin. (9) din Legea nr. 101/2016, oblige Primăria Constanța la plata către Cleaning Logistic Distribution SRL a sumei de 3.500 lei, reprezentând onorariu avocat.

Prezenta decizie este obligatorie pentru părți. Împotriva deciziei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru
părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate, conform art. 29 din Legea nr. 101/2016.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii