Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurenţei cere să se acorde acces la apele minerale din staţiunea Sângeorz-Băi

ro

03 Oct, 2019 14:31 1096 Marime text

Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice angajamentele propuse de HEBE SA pentru a elimina îngrijorările de natură concurențială care au condus la declanşarea investigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă al acestei companii pe piața serviciilor de furnizare a apei minerale terapeutice din staţiunea Sângeorz-Băi.

În cadrul angajamentelor, HEBE SA propune adoptarea unui contract-cadru care să reflecte o serie de propuneri şi principii pe care le va respecta pentru asigurarea unui mediu concurenţial în staţiunea Sângeorz-Băi. Astfel, prin noul contract-cadru, HEBE SA doreşte să elimine neclarităţile vechiului contract şi să regleze relaţiile contractuale. Propunerea de contract-cadru este formulată în termeni generali, adresându-se oricăror alţi posibili viitori beneficiari ai resursei de apă minerală terapeutică.

De asemenea, HEBE SA se obligă să valorifice resursele de apă minerală către companiile terțe, în mod transparent și nediscriminatoriu, prin publicarea pe site-ul propriu a modelului de contract-cadru ,ce va conţine prevederi referitoare la obiectul contractului, modalitatea și termenele de plată, sancțiunile în caz de neplată sau de întârziere a plății, termenul și modalitatea de prelungire sau încetare a contractului.

HEBE SA are în patrimoniu un hotel cu aceeaşi denumire „Hebe” în staţiunea Sângeorz-Băi, dispunând de facilităţi de cazare şi bază de tratament balnear. În acelaşi timp, compania este deţinătoarea Licenţei exclusive de exploatare a apei minerale terapeutice din staţiunea Sângeorz-Băi.

Ca urmare, deţinând monopol pe exploatarea apei minerale din Sângeorz-Băi, HEBE SA trebuie să asigure accesul la izvoarele terapeutice, în mod obiectiv, tuturor companiilor ce deţin facilităţi de cazare şi bază de tratament balnear în staţiunea Sângeorz-Băi.

Investigația, declanşată de Consiliul Concurenţei în 2018, vizează un posibil abuz de poziţie dominantă exercitat de HEBE SA în staţiunea Sângeorz-Băi, prin refuzul acesteia de a încheia un contract de prestare servicii de furnizare a apei minerale terapeutice cu societatea Sind Tour Trading SRL, care deţine hotelul „Someşul” din aceeaşi localitate.

Documentul, conţinând angajamentele formulate de HEBE SA, poate fi consultat pe pagina web a autorităţii de concurenţă: www.consiliulconcurenţei.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii