Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:09 20 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurenței A fost autorizată tranzacția prin care AIK Energy LTD preia compania Valahia Gaz SRL

ro

13 Feb, 2020 17:20 1106 Marime text

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care AIK Energy LTD preia compania Valahia Gaz SRL.

AIK Energy LTD desfăşoară activităţi, precum: extracția gazelor naturale, comercializare en-gros de electricitate şi gaze naturale, vânzare en-gros de țiței și produse petroliere. În România, activitatea AIK se desfășoară prin intermediul AIK Energy LTD - sucursala Bucureşti, care are ca obiect principal de activitate comercializarea combustibililor gazoși prin conducte.

Valahia Gaz SRL, importator de gaze naturale, are ca principal obiect de activitate comercializarea combustibililor gazoși prin conducte.

Părțile implicate în operațiunea de concentrare economică sunt active în sectorul gazelor naturale, desfășurând activități de furnizare de gaze naturale în regim concurențial, respectiv import de gaze naturale.

Furnizarea de gaze naturale este o activitate supervizată de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Ti-a placut articolul?

Comentarii