Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:44 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunitatea educațională a Liceului Tehnologic ,,I.C. Brătianu” din Nicolae Bălcescu și Crucea Roșie– filiala Constanța, solidari cu refugiații din Ucraina (GALERIE FOTO)

ro

29 Mar, 2022 18:02 1494 Marime text
Ajutoare pentru refugiați, foto: Crucea Roșie ConstanțaComunitatea educațională a Liceului Tehnologic ,,I.C. Brătianu” din localitatea Nicolae Bălcescu, județul Constanța, cu sprijinul și implicarea părinților, a desfășurat în luna martie 2022 o serie de acțiuni, cu scopul de a ajuta refugiații din Ucraina.


În acest sens, la nivel instituțional, s-a încheiat un protocol de colaborare cu Crucea Roșie – filiala Constanța.



De asemenea, s-au organizat două activități, ,,Împreună vom învinge – Uniți pentru Ucraina” și ,,Târgul de felicitări – Și nouă ne pasă”, în urma cărora s-au cumpărat și donat produse de igienă în valoare de 5000 lei. 


Premisa de la care s-a pornit pentru acțiunea umanitară a coincis cu dorința cetățenilor români, în acest caz, membri ai comunității din spațiul școlar, de a fi aproape, atât emoțional, cât și fizic, de cetățenii ucraineni aflați într-o situație excepțională de război.



Activitățile în sine au avut valențe vădit educaționale, scopul acestora constând în dezvoltarea spiritului antreprenorial, implicarea psiho-emoțională și empatică în ajutorarea aproapelui și dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare ale elevilor.




Propriu-zis, produsele au fost donate către Crucea Roșie, la Pavilionul Expozițional Constanța, acțiune la care au fost prezenți, alături de numeroșii voluntari, directorul Crucii Roșii – filiala Constanța, Cristina Fodor, și directorul instituției de învățământ, prof. dr. Dragoș Osoianu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii