Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:29 17 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza" Constanța sărbătorește Ziua Internațională a Munților Carpați (galerie foto)

ro

26 Sep, 2021 14:41 571 Marime text
  • Ziua Internațională a Munților Carpați este sărbătorită anual, la data de 26 septembrie, ca urmare a Convenției cadru privind protecția și dezvoltarea durabilă a Munților Carpați.

Arcul Carpatic considerat leagănul poporului roman este un adevarat stâlp de susținere al unității naționale. Unul dintre cele mai frumoase drumuri din Carpați și din lume (conform Top Gear 2020), „Bulevardul Carpaților” sau Transfăgărașanul a fost construit în perioada 1970-1974, la inițiativa lui Nicolae Ceaușescu, prin implicarea Armatei.

Cu prilejul acestei zile aniversare, elevii clasei a XI-a B din cadrul Colegiului Național Militar  „Alexandru Ioan Cuza" Constanța au urmărit și dezbătut un film realizat de TVR și Pro Patria „Povești despre trecut” & „Enigma Transfăgărașanului”, amintindu-și de momentele petrecute pe traseul acestui drum spectaculos și meditând la posibilele misiuni ce vor urma în cariera lor de militari!Sursă foto: Facebook/ Colegiul Național Militar Alexandru Ioan Cuza Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii