Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:01 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De trei zile pompierii luptă cu flăcările în zona Băișoara! Ce spune primarul Liviu Ghib

ro

28 Mar, 2022 12:50 1009 Marime text
Imagine de la eveniment, sursa: ISU Cluj Incendiul de vegetație uscată de la Băișoara a fost anunțat vineri,  25 martie, la prânz, iar imediat au intervenit pompierii de la Garda Băișoara. Flăcările s-au extins sâmbătă și duminică, astfel că au fost solicitate în sprijin forțe și mijloace de la Turda și Florești.


De asemenea, numeroși localnici au venit în ajutorul pompierilor. În total, peste 150 de hectare au fost afectate de către flăcări, transmit reprezentanții ISU Cluj. 



Aici sunt incluse suprafețe de vegetație uscată, litieră, coronament de pini și lăstăriș. Încă se intervine cu o autospecială a Gărzii de la Băișoara.


Pompierii lucrează la lichidarea unor focare pe un versant de lângă satul Muntele Băișorii. Situația este monitorizată în permanență, iar dacă incendiul va lua amploare, forțele vor fi suplimentate.


Ce spune primarul despre incident 


O mare parte din zona Băișoara , Muntele Băișorii arde de 3 zile.

Inconștiența celor care aprind vegetația uscată în condiții de vânt puternic ,ca în aceste zile, produce nu doar pagube de vegetație ci și pagube materiale.

Ne aflăm la fața locului , atât pe timpul zilei cât și noaptea și asta se întâmplă de trei zile ; cu viceprimarul, referentul ISU, soferul cât și un consilier local și câtiva oameni de bine, alături de pompierii din cadrul Detașamentului Turda.

Nu avem încă o estimare exactă, dar incendiul de vegetație uscată se întinde pe zeci de hectare iar intervenția este cu atât mai dificilă din cauza terenului accidentat și, tot ceea ce pot să constat este că acțiunea va fii una de durată, pentru că reușim să stingem focul într-o parte și se dă foc,în mod deliberat, în altă parte iar voluntari nu există.

Având în vedere că incendiul a afectat și pădurea și nu numai, vom recurge la dispunerea sancțiunilor și măsurilor legale privind aceste acte deliberate de piromanie .

Este inadmisibil ceea ce se întâmplă și avem Toleranță Zero față de cei care provoacă incendii de vegetație.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii