Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiu Director şi conferinţă de presă PDL a decis boicotarea referendumului

ro

25 Jul, 2012 02:09 1638 Marime text

pdl_Constantin_Chirila_02.jpgColegiul Director al PDL a decis în şedinţa de ieri să boicoteze referendumul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu, urmând să-şi îndemne alegători să nu participe la vot. Democrat-liberalii au tranşat oficial strategia publică. Cu 89 de voturi pentru, o abţinere şi niciun vot împotrivă, PDL a decis să nu cheme electoratul la votul din 29 iulie, aducând ca argument încălcarea principiilor democratice care au dus la suspendarea lui Traian Băsescu. Printre argumentele democrat-liberalilor pentru îndemnul la neprezentarea la urne se numără riscul fraudării rezultatelor referendumului, ilegalitatea procedurii de suspendare din funcţie a lui Traian Băsescu, dar şi legitimarea acţiunilor USL de a „pune în pericol" statul de drept.

PDL_Gigi_Chiru_002.jpgDirectivele primite de democrat-liberali din partea conducerii au fost foarte clare: fiecare reprezentant al partidului în secţia de votare va transmite din două în două ore către centru numărul de votanţi care s-au prezentat la urne. „Vom avea reprezentanţi, aşa cum deja am declarat, care vor sta în faţa secţiilor speciale şi vor număra fiecare om care intră, pentru monitorizarea corectă a numărului de votanţi", explică liderul democrat-liberal judeţean, Christian Gigi Chiru. La rândul său, deputatul Constantin Chirilă, care deţine şi interimatul organizaţiei municipale a partidului, susţine că, personal, aştepta această decizie din partea forurilor centrale ale partidului şi că susţine boicotarea referendumului. „Vom transmite colegilor şi simpatizanţilor să nu meargă duminică la vot pentru a nu legitima scenariul actualei puteri", spune Chirilă.

Astăzi, democrat-liberalii constănţeni se vor întruni şi în cadrul Colegiului Director pentru a pune la punct planului de organizare în ziua referendumului, iar preşedintele filialei, Christian Gigi Chiru, va transmite câteva mesaje electoratului constănţean în cadrul unei conferinţe de presă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii