Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CN ACN Constanța Ce lucrări au fost executate la taluzul de la Canalul Dunăre - Marea Neagră din Cumpăna

ro

23 Jan, 2020 14:50 2041 Marime text
Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA vă informează că în şantierul din Cumpăna, zona alunecării de teren, se execută lucrării datorită faptului că anteprenorul nu a primit Ordinul de sistare lucrări din partea supervizorului, reprezentat de Supervision Construction SRL.
 
Pe şantier la această dată, au fost realizați 26 de piloţi, din care 10 nearmaţi şi 16 armaţi şi s-a mai forat pentru realizarea a încă doi piloţi din totalul de 282 piloţi de la cota +34,00 m. În present se pregăteşte realizarea a încă 4 piloţi armaţi, la cota + 34,00 m. De asemenea, s-au montat 175 de blocuri de prefabricate aferente realizării zidului de sprijin, la cota  + 10,00 m și s-a excavat şi se excavează pământul căzut de pe cota + 34,00 m.   Conform celor declarate până acum, în legătură cu finanţarea lucrărilor din această zonă, se aşteptă răspunsul cu aprobarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor

Reamintim din luna mai 2019, situaţia pe strada Dunării, tronsonul cuprins între strada Prelungirea Canalului şi strada Ştefan cel Mare, din comuna Cumpăna, situată pe malul Canalului Dunăre - Marea Neagră, este critică. Oamenii care locuiesc pe strada Dunării sunt disperaţi. Primăria şi Consiliul Local al Comunei Cumpăna au făcut un apel la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa, care se ocupă de consolidarea falezei ce a luat-o la vale.

Lucrările în primă urgenţă, atribuite societății ABC Val SRL 

Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa a atribuit, la data de 5 august 2019, în urma unei licitaţii publice, un contract având ca obiect reabilitarea taluzului afectat de alunecarea de teren (calamitate naturală) zona Cumpăna - mal stâng CDMN între km 56+989 (km 7+421 navigaţie) şi km 57+217 (7+193 navigaţie) - lucrări în primă urgenţă. Anunţul de atribuire a fost publicat pe 2 septembrie 2019. Lucrările în primă urgenţă constau în:. lucrarea de sprijin discontinuă, realizată din piloţi la cota 61,00, realizată in vederea limitării zonei afectate de alunecarea de teren la partea superioară a taluzului existent;  realizarea unui zid de sprijin de greutate (provizoriu) amplasat pe drumul de la cota +10,00;   realizarea pinten din bolovani, bolovăniş şi anrocamente, fundat pe calcar din spatele zidului de sprijin prefabricat;  realizarea unei lucrări de sprijinire discontinuă cu piloţi cu d = 1,08 m, amplasată la cota +34,00, formată din 282 piloţi o 1,08 m foraţi „în uscat” cu tubaj recuperabil, solidarizaţi cu 47 radiere - 6,00 x 6,00 x 1,50 m.   Valoarea finală a contractului este de 33.716.610 lei. Câştigătoarea contractului este asocierea SC ABC Val SRL - SC Eco Terra Proiect SRL, lider asociere SC ABC Val SRL.

Despre ABC Val SRL  

Societatea a fost înregistrată în anul 1993, în Constanţa. Capitalul social este de 698.210 lei, integral vărsat, compus din 69.821 părţi sociale, fiecare a 10 lei. Capitalul social este deţinut de asociaţi astfel: Vasile Costea, cu 95% din capitalul social, Cătălina Georgiana Teodorescu - 5% din capitalul social. Administratorii societăţii sunt Vasile Costea şi Cătălina Georgiana Teodorescu. Domeniul de activitate principal vizează „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.  Pentru anul fiscal 2016, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 36.780.424 de lei, o pierdere de 3.584.946 de lei şi 187 de salariaţi. În anul fiscal 2017, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 25.301.420 de lei, un profit de 126.712 lei şi 156 de salariaţi.   Pe data de 7 august 2019, utilajele societăţii ABC Val, care se ocupă de refacerea şi consolidarea malului surpat de pe malul canalului de la Cumpăna, au ajuns la faţa locului. Lucrările sunt urgente, doar câţiva paşi despărţind malul surpat de primele case.   

  Lucrările de reabilitare a taluzului, verificate de Supervision Construction  

Societatea Supervision Construction SRL şi-a adjudecat de la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa contractul privind verificarea lucrărilor de reabilitare a taluzului, tronson cuprins între strada Prelungirea Canalului şi strada Ştefan cel Mare, din comuna Cumpăna, situată pe malul Canalului Dunăre - Marea Neagră. Potrivit licitatiapublica.ro, Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa a atribuit contractul „Supervizare lucrări şi dirigenţie de şantier pentru «Reabilitare taluz afectat de alunecarea de teren (calamitate naturală) zona Cumpăna - mal stâng Canal Dunăre-Marea Neagr㻓 societăţii Supervision Construction SRL. Contractul atribuit are o valoare de 404.574,44 de lei. Serviciile şi activităţile de supervizare care fac obiectul achiziţiei sunt cele privind gestionarea din punct de vedere tehnic şi financiar a proiectului si de supraveghere lucrări prin dirigenţie de şantier, pentru a se asigura că antreprenorul execută lucrările în conformitate cu obligaţiile contractuale, în special în ceea ce priveşte durata, cantitatea, calitatea ş costul lucrărilor. Supervizorul trebuie să îşi ducă la îndeplinire rolul său, în sensul definit de Hotărârea Guvernului nr.1/2018 din 10 ianuarie 2018, pentru aprobarea condiţiilor generale şi specifice pentru anumite categorii de contracte de achiziţie aferente obiectivelor de investiţii finanţate din fonduri publice. De asemenea, supervizorul, pe perioada de execuţie a obiectivului, va asigura din bugetul aferent contractat un album fotografic detaliat cu etapele de execuţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii