Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clipea, în silenzio stampa Se munceşte ori ba la SRL-ul Consiliului Judeţean?

ro

02 Aug, 2012 03:16 3128 Marime text
dppj_Clipea_Ionut.jpgNu se ştie dacă SC Domeniul Public şi Privat Judeţean, SRL-ul Consiliului Judeţean Constanţa are activitate, dar este cert că un cetăţean trebuie să treacă prin cazne multe până să găsească pe cineva la serviciu.

Din întâmplare, ni s-a întâmplat nouă de data aceasta. Povestea a început cu un telefon dat directorului DPPJ, Ionuţ Clipea, în după-amiaza zilei de duminică, pentru a-i solicita o declaraţie în vederea realizării unui material de presă referitor la activitatea instituţiei sale. Ziua i s-a părut nepotrivită şi ne-a indicat să redactăm o adresă în baza Legii 544/2001. Zis şi făcut. Marţi concepem adresa şi căutăm un număr de contact pentru SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL. Găsim, sunăm, nu funcţionează. De fax nici să nu mai vorbim. Oricum, încercăm şi la faţa locului, la sediul de pe Aleea Magnoliei. La ora 15.00 nu a răspuns nimeni la telefon. Ceea ce ne face să ne întrebăm până la cât lucrează personalul SC Domeniul Public şi Privat Judeţean. SRL. Personal aflat în subordinea Consiliului Judeţean. Personal plătit din banii contribuabililor. Ziua s-a încheiat cu imposibilitatea de a ne lăsa şi înregistra documentul la destinatar.

Dar, perseverenţi din fire, am încercat şi a doua zi. Revenim cu telefonul la Ionuţ Clipea. Abia am apucat să ne prezentăm, că ni s-a închis telefonul, solicitându-ne, din nou, adresă. Probabil că am fi primii jurnalişti din lume care am fac o adresă în baza unei legi a statului pentru aflarea unui număr de fax.

„Fetele"

Pentru a nu ne mai lovi de tăcere, am apelat la purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, care ne-a indicat unde să sunăm pentru a afla numerele de telefon ale SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL. Surprinzător, le-am primit pe cele pe care le aveam deja, dar care nu funcţionau cu o zi înainte. De data aceasta s-a produs miracolul: a sunat, a răspuns. Am fost puşi să aşteptăm pentru un „ton de fax" care nu a mai venit. Din nou, ne-am dus la sediul de pe Aleea Magnoliei, sunăm la interfon... Nici un răspuns. Un individ coboară dintr-o maşină a Consiliului Judeţean şi ne spune că „fetele" sunt în concediu. Toate?!?! O instituţie întreagă?!?!?! Intră în clădire, apoi revine. Doar o „fată" era la serviciu, totuşi, dar se afla la toaletă. Intră poştăriţa. Noi nu. Într-un final, suntem lăsaţi în clădire. Ajungem la biroul societăţii Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL, iar pe drum suntem interogaţi cu privire la scopul vizitei. În biroul erau, până la urmă, trei „fete", care ne-au primit adresa. Reamintim că informaţiile solicitate lui Clipea ţineau strict de activitatea instituţiei pe care o conduce. Mai putem vorbi despre liberul acces la informaţie publică? Nu ne rămâne decât să ne întrebăm cât şi cum se lucrează la SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL, care este programul de funcţionare şi câte „fete" ar trebui să fie la serviciu. Mai mult decât atât, ne-ar interesa care este programul de lucru al lui Ionuţ Clipea, plătit, de asemenea, din bani publici obţinuţi de la contribuabili. Ne-ar mai interesa şi ce părere are Nicuşor Constantinescu despre ce se întâmplă la sereleul din subordinea sa dar şi ce măsuri are de gând să ia să îndrepte lucrurile acolo?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii