Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC-ul ii construieste viitorul lui Oancea de la Mobitom

ro

04 Sep, 2009 03:02 2375 Marime text
punct_de_prim_ajutor.jpgSite-ul firmei ne arată lucrările executate în decursul existenţei: Aqualand (Aqua Magic), reabilitare Delfinariu, parc de distracţii şi complexul Spectrum Residence

În an de criză financiară, Consiliul Judeţean Constanţa nu se uită la bani. Aşa că instituţia condusă de Nicuşor Constantinescu dă contracte în stânga şi în dreapta.

Ultima ispravă din acest punct de vedere este o licitaţie în valoare de aproape un milion 700 de mii de euro fără TVA, acordată de CJC-ul lui Nicuşor Mobitom-ului lui Gheorghe Oancea. Contractul, acordat pe 20 iulie a.c., are ca obiect lucrări de construcţie şi proiectare pentru posturi pentru servicii de urgenţă, salvare şi salvamar. Nu am înţeles exact în ce constau aceste lucrări? O fi greu să proiectezi un post pentru salvamar? E mare inginerie? Oricum, Oancea al nostru pare a fi fericitul anului, pentru că lucrările nu îi lipsesc. În special, din grija Consiliului Judeţean şi a primăriei lui Radu Mazăre. În 2008 şi 2009, Mobitom-ul a câştigat numeroase licitaţii, pentru nişte sume mai mult decât generoase. Aşadar, societatea a executat lucrări la parcurile Ţara Piticilor, a achiziţionat şi a montat elemente de joacă în parcuri, a amenajat terenuri de sport, a montat 150 de bănci în parcuri, a reabilitat Teatrul de Vară Soveja şi a reparat scena de la Cazinoul din Mamaia. Mai mult decât atât, Asociaţia Naţională a Scafandrilor profesionişti din România, condusă de Gheorghe Oancea, a asigurat serviciul de salvamar în Constanţa şi Mamaia. Aşa afaceri să tot ai...

Lucrări de top

SC Mobitom SA este un nume foarte cunoscut pe piaţa business-urilor constănţene, mai ales din cauza multitudinii de contracte pe care le-a încheiat de-a lungul timpului cu primăria şi CJC-ul. Site-ul firmei ne arată lucrările executate în decursul existenţei: lucrări arteziene, Aqualand (Aqua Magic), reabilitare Delfinariu, parc de distracţii şi complexul Spectrum Residence. Despre acesta din urmă se ştie că s-a construit pe un teren retrocedat, care face parte din dosarul în care primarul Radu Mazăre este inculpat de DNA. Sub sloganul „Cu noi îţi construieşti viitorul", Mobitom are grijă de viitorul lui Oancea, în special pe bani publici.

Cârciumi, construcţii şi comerţ

Numele Oancea este foarte bine cunoscut opiniei publice constănţene. În primul rând, familia lui Gheorghe Oancea deţine două restaurante, unul în Portul Tomis şi un altul în Parcul Tăbăcăriei. Asta ca să nu mai punem la socoteală On Plonge jr. de lângă fosta braserie Neptun, pe locul căruia se ridică un hotel. Restaurantul La Cetate, vecin cu Ţara Piticilor, aparţine firmei Cabiria SRL, ai cărei acţionari sunt copiii cuplului Oancea, Ionuţ şi Alexandru. Capul familiei, Gheorghe, este implicat şi în SC Mobitom SA, firma cu puternice legături cu primarul Radu Mazare. Câştigătoare a numeroase lucrări publice, Mobitom îi are ca administratori pe Oancea, Valentin Ciuceanu şi pe Valentin Boroş. Aceasta nu este singura afacere care leagă numele Oancea de cel al lui Mazăre. Şeful salvamarilor este acţionar şi în Five Holding, despre care se ştie că este un business apropiat sufletului primarului. De altfel, oricine din Constanţa ştie că magazinul Brick, proprietate a societăţii, este „afacerea lui Mazăre". Gheorghe Oancea este singurul asociat persoană fizică. Acţionariatul este completat de SC DITLINE INVESTMENTS LTD din Cipru şi de o listă de acţionari. Ca administratori îi regăsim, pe lângă Oancea, pe Gabriel Culea şi Victor Fedul. În 2003, Five Holding era alcătuită din cinci societăţi: SC Dorada Fishing Exim, Morul SRL, Euxin Fishing Company, Shark SRL şi Tethys Service.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii