Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine vrea să salveze Edificiul Roman cu Mozaic. Afaceriştii înscrişi în cursa pentru contractul de peste 10 milioane de lei

ro

12 Feb, 2020 00:00 1964 Marime text
Cu două licitaţii anulate până în prezent din lipsă de oferte şi cu o a treia al cărei termen limită s-a prelungit de mai multe ori, Edificiul Roman cu Mozaic pare să-şi fi schimbat norocul. În cea de-a treia procedură organizată pentru atribuirea contractului de reabilitare, s-au găsit ofertanţi. Mai precis, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Țuţuianu, a fost depusă o singură ofertă pentru contract, din partea asocierii formate din societăţile Giano Restauri, AEG Tehnology SRL, ARIS Construct SRL şi Birou Individual de Arhitectură Mihaela Brehui.
 
La începutul acestei săptămâni s-a împlinit termenul limită pentru cea de-a treia licitaţie organizată de Consiliul Judeţean Constanţa pentru salvarea şi punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic. Contractul are o valoare totală estimată la 10.298.030,29 de lei, cea mai mare parte a sumei fiind asigurată din fonduri europene.
 

Termen limită extins

 
Potrivit documentelor oficiale, obiectivul achiziţiei îl constituie serviciile pentru elaborarea documentaţiei tehnice (PT+DDE+CS+DTAC), asistenţa tehnică din partea proiectantului pe toată durata contractului de execuţie lucrări si execuţia lucrărilor aferente proiectului „Restaurarea, Conservarea, Amenajarea şi Punerea în Valoare a Edificiului Roman cu Mozaic“.
 
Iniţial, la momentul deschiderii oficiale a celei de-a treia licitaţii, termenul limită pentru depunerea ofertelor era data de 8 ianuarie. Ulterior, termenul limită a fost prelungit până pe 29 ianuarie şi, apoi, până pe 10 februarie.
Conform preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Țuţuianu, a fost depusă o singură ofertă pentru contract, din partea asocierii formate dein Giano Restauri, AEG Tehnology SRL, ARIS Construct SRL şi Birou individual de arhitectură Mihaela Brehui.
 

Firme şi cifre

 
Firma Giano Restauri este, potrivit datelor publice, o societate din Roma, Italia, specializată în restaurări de monumente istorice. Activitatea principală a societăţii este reprezentată de „construcţia clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.
 
La rândul său, societatea gălăţeană AEG Tehnology SRL a fost înfiinţată în anul 2002 şi se ocupă cu „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea“. Asociat unic şi administrator al firmei este hunedoreanul Lucian Apostu.
 
Potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 11.02.2020, în anul 2016 societatea a avut 12 salariaţi, un profit brut de 13.716 lei şi o cifră de afaceri netă de 11.584.885 de lei. În 2017, numărul angajaţilor a fost şapte, profitul brut a fost 20.063 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost de 8.165.684 de lei. În 2018, numărul angajaţilor a fost nouă, profitul brut a fost de 26.611 lei, iar cifra de afaceri netă s-a ridicat la 5.557.802 lei.
 
Firma ARIS Construct SRL a fost înfiinţată în anul 2007 în Alexandria, judeţul Teleorman. Asociat unic şi administrator al societăţii este Iuliana Bălan, numită în funcţie în anul 2006 şi având puteri nelimitate. ARIS Construct se ocupă, de asemenea, cu „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea“.
 
Potrivit datelor oficiale, în anul 2017, societatea a avut zero angajaţi, un profit brut de 19.051 de lei şi o cifră de afaceri netă de 35.442 de lei. În anul 2018, numărul salariaţilor a rămas tot zero, profitul brut însă a crescut spectaculos faţă de anul precedent, situându-se la valoarea de 326.904 lei şi cifra de afaceri netă înregistrând o valoare de 433.131 de lei.
 
Nu în ultimul rând, Biroul Individual de Arhitectură Mihaela Brehui este localizat în capitală, Mihaela Brehui primind în anul 2014 titlul de doctor în arhitectură, după susţinerea tezei „Pe acoperişul oraşului. Un altfel de spaţiu urban“.
 
Comisia de evaluare a ofertelor primite pentru reabilitarea Edificiului Roman cu Mozaic, constituită la nivelul autorităţii contractante, verifică îndeplinirea tuturor condiţiilor de participare la licitaţie de către firmele asociate.
 
Citeşte şi:
 
Premieră pentru Edificiul Roman cu Mozaic:
La cererea unui potenţial ofertant, termenul licitaţiei a fost extins

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii