Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este adolescentul care a omorât o femeie când aceasta ducea gunoiul. Motivul halucinant al crimei

ro

13 Apr, 2022 19:17 1553 Marime text
Anchetatori la locul crimei Foto oradesibiu.ro
O femeie în vârstă de 74 de ani a fost omorâtă marți după amiaza, 12 aprilie, într-un cartier din municipiul Mediaș, când aceasta mergea să ducă gunoiul la tomberon.

Autorul crimei a fugit de la fața locului, fiind găsit de anchetatori spre seară. 


Acesta este un tânăr în vârstă de 17 ani, cetățean german, care locuia de șase ani în plasament în județul Sibiu. Adolescentul a declarat în fața oamenilor legii că nu o cunoaște pe femeie, dar a atacat-o crezând că este de etnie romă.



Crima de la Mediaș a șocat comunitatea. Femeia ieșise doar pentru a duce gunoiul, când o persoană necunoscută a înjunghiat-o în zona gâtului. 

Medicii veniți la fața locului au încercat să o salveze, dar nu au mai putut face nimic.



Agresorul a dispărut, iar oamenii legii au reușit să îl găsească câteva ore mai târziu pe raza localității Dumbrăveni, acolo unde tânărul de 17 ani locuia. 

Sursele Ora de Sibiu spun că adolescentul este cetățean german și locuia de șase ani în România, fiind adus în plasament la o familie sibiană de către o asociație din Germania.


Tânărul a recunoscut fapta în fața anchetatorilor și a declarat că nu o cunoștea pe femeie. El a susținut că a atacat-o fiindcă a crezut că este de etnie romă.



„S-a reținut infracțiunea de omor cu reținerea circumstanței agravante a săvârșirii faptei pentru motive legate de rasă. Nu se confirmă aspectele inițiale că ar fi fost vorba de o tâlhărie.

Lănțișorul despre care se credea că a dispărut, a fost găsit asupra victimei. Din declarațiile inculpatului rezultă că a acționat astfel fiindcă a crezut că victima este de etnie romă”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Mihaela Ruginosu, prim-procuror adjunct, înlocuitor al purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.


În cursul nopții trecute, în jurul orei 02:45, cetățeanul german, minor, a fost reținut de oamenii legii. Procurorii sibieni vor propune miercuri luarea măsurii arestului preventiv.



„În data de 13.04.2022, ora 2,45 procurorul criminalist a dispus reținerea unui minor, cetăţean german,  în vârstă de 17 ani pentru săvârşirea infracţiunii de omor, cu reţinerea circumstanţei agravante a comiterii faptei pentru motive legate de rasă, faptă prevăzută de art. 188 alin.1 , cu aplic. art.113 alin.3 şi art. 77 lit.h Cod penal. În cursul zilei de astăzi va fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă.



Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale, tehnicienilor criminalişti din cadrul IPJ Sibiu, Poliţia mun. Mediaş şi structurile arondate acestei instituţii, al medicilor legişti din cadrul Serviciului Judeţean  de Medicină Legală Sibiu, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu şi al traducătorului autorizat”, spune prim procurorul adjunct Mihaela Ruginosu.

Sursa oradesibiu.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii