Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 23 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cina de post la Liceul Kemal Ataturk

ro

19 Sep, 2008 00:00 2717 Marime text
1221772177.jpg

Uniunea Democrata Turca, filiala Medgidia, va organiza, duminica, in jurul orei 19.00, o masa de iftar, la care sunt invitate peste 100 de persoane din randul comunitatii musulmane.

Masa traditionala de iftar va fi servita la cantina Colegiului National "Kemal Ataturk" din localitate, iar cheltuielile vor fi suportate din bugetul uniunii. Filiala Medgidia a Uniunii Democrate Turce are aproximativ 1.000 de membri si a fost infiintata in anul 1990, iar presedintele organizatiei locale este Husein Selatin. Reprezentantii UDTR Medgidia ii asigura pe participanti ca masa va fi bogata in bucate traditionale, cu specific turcesc.

Primarul se implica

Totodata, oamenii de afaceri turci din cartierul Bayrampasa din Istanbul vor oferi, pe data de 28 septembrie, o cina de iftar pentru 2.000 de persoane in parcul 1 Mai din localitate. Manifestarea va fi urmata de un spectacol artistic, evenimentul fiind transmis in direct de postul national de televiziune din Turcia si onorat de prezenta primarului din Bayrampasa - Istanbul, a unor deputati din Parlamentul Turciei si a unui ministru din cabinetul turc. "Vom asigura toate conditiile pentru ca actiunea sa se desfasoare fara incidente. Relatiile cu comunitatea musulmana sunt foarte bune si, pe baza acestora, ne vom implica in organizarea in bune conditii a cinei de iftar", a declarat Marian Iordache primarul municipiului Medgidia. Postul se va incheia pe 30 septembrie, cu Ramazan Bayram, care tine trei zile. Sarbatoarea se mai numeste si Seker Bayram, Bayramul Dulce, datorita dulciurilor preparate de familiile musulmane: baclavale si sarailii.

Scris de: {autor}Ghiulseren ABDURAMAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii