Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:13 22 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR SA continuă intervențiile pentru redeschiderea circulației feroviare în județul Olt (galerie foto)

ro

18 Feb, 2020 12:15 904 Marime text
Compania Natională de Căi Ferate CFR SA vă informează că intervențiile pentru redeschiderea traficului feroviar în județul Olt, pe un sens, sunt în plină desfășurare, în cursul nopții fiind ridicate și îndepărtate de pe firul I, trei vagoane din cele răsturnate.
 
La această oră se acționează cu macaraua de mare tonaj pentru ridicarea și repunerea pe șină a celui de-al patrulea vagon răsturnat pe firul I, se intervine pentru descărcarea cerealelor din vagoanele deraiate pe podeț și repunerea lor pe șină cu ajutorul vinciurilor, iar personalul Diviziei Linii desfășoară lucrări de reparații la linie și înlocuirea traverselor, în zona podețului.
 
Circulația feroviară pe relația București Nord - Craiova (și retur) se desfășoară în continuare în condiții speciale, prin transbordarea călătorilor cu mijloace auto, între stațiile Drăgănești Olt și Caracal sau, la solicitarea operatorilor de transport feroviar de călători, pe ruta deviată București Nord - Titu - Ramificație Golești - Piatra Olt - Craiova (și retur), a transmis ​purtătorul de cuvânt  la CFR SA, Oana Brânzan.
 
Reamintim faptul că, măsura privind transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Drăgănești Olt și Caracal este o măsură necesară pentru menținerea continuității circulației feroviare pe relația București Nord - Craiova și retur, dar și pentru a asigura front de lucru echipelor de intervenție care acționează permanent, încă din cursul zilei de ieri în zona deraierii, cu utilaje de mare tonaj.
 
Menționăm faptul că, pentru redeschiderea circulației feroviare pe un sens, lucrările de reparații se desfășoară într-o primă etapă pe firul I, iar în paralel cu reluarea circulației, personalul feroviar va continua intervențiile și reparațiile și pe firul II.
 
Vă reamintim că circulația feroviară pe secția CF București - Craiova a fost închisă luni, 17 februarie 2020, după ce 13 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat între stațiile Fărcașele - Dragănești Olt, acest eveniment feroviar fiind anchetat de o comisie mixtă Procuratură/Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER).
 
Înainte de efectuarea călătoriei, recomandăm publicului călător să solicite informaţii despre modificările înregistrate, în această perioadă, în traficul feroviar pe relația București - Craiova și retur la numărul de telefon 021/9521 (INFO CFR).
 
Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

Sursa foto: Compania Natională de Căi Ferate CFR SA

Citește și:

CFR Călători. Circulația trenurilor spre și dinspre Craiova se desfășoară în continuare în condiții speciale (galerie foto)

Traficul feroviar între stațiile Fărcașele și Dragănești Olt închis, după ce un tren de marfă a deraiat (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii