Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:17 17 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traficul feroviar între stațiile Fărcașele și Dragănești Olt închis, după ce un tren de marfă a deraiat (galerie foto)

ro

17 Feb, 2020 07:26 1760 Marime text

Traficul feroviar între stațiile Fărcașele și Dragănești Olt a fost închis în cursul nopții, din cauza deraierii unei garnituri private de marfă, transmite purtătorul de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan.

Trenul de marfă aparține operatorului privat Constantin Grup și avea în compunere 37 de vagoane încărcate cu cereale.

Pentru asigurarea continuității circulației feroviare pe relația București - Craiova, reprezentanții Regionalei CF Craiova asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Drăgănești Olt - Caracal.

„Facem precizarea că trenurile IR 1591, IR 1594 și IR 1591, care tranzitau zona deraierii, au fost anulate în cursul dimineții, însă călătorii au fost preluați de trenurile IR 1822, IR 1696 și 72-1, redirecționate pe ruta ocolitoare prin Caracal - Piatra Olt - Golești - București Nord (și retur)”, transmite purtătorul de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan.

Cauzele deraierii vor fi stabilite de o comisie de specialitate.

„Menționăm că circulația feroviară este oprită  pe magistrala 900, la kilometrul feroviar 142+400 de metri, între stațiile CF Stoenești și Drăgănești-Olt, județul Olt, după ce, în cursul nopții, un tren marfar, care circulă pe relația Craiova – București Nord și ce avea în componență 37 de vagoane încărcate cu cereale, a deraiat cu 15 dintre acestea. Cinci vagoane s-au răsturnat și pe celălalt fir de mers, motiv pentru care traficul feroviar este întrerupt în ambele sensuri de mers. Evenimentul nu s-a soldat cu persoane rănite, însă pagubele materiale sunt însemnate la infrastructura feroviară”, transmite Centrul InfoTrafic.

Ti-a placut articolul?

Comentarii