Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR Călători. Circulația trenurilor spre și dinspre Craiova se desfășoară în continuare în condiții speciale (galerie foto)

ro

17 Feb, 2020 17:48 1836 Marime text
Compania Natională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația feroviară pe relația București Nord - Craiova (și retur) se desfășoară în continuare în condiții speciale, prin transbordarea călătorilor cu mijloace auto, între stațiile Drăgănești Olt și Caracal sau, la solicitarea operatorilor de transport feroviar de călători, pe ruta deviată București Nord - Titu - Ramificație Golești - Piatra Olt - Craiova (și retur).
 
Transbordarea cu mijloace auto a călătorilor din trenurile care asigură legătura între Capitală și vestul țării este o măsură necesară pentru menținerea continuității circulației feroviare pe relația București Nord - Craiova și retur, dar și pentru a asigura front de lucru echipelor de intervenție care acționează în zona deraierii, cu utilaje de mare tonaj.
 
În prima parte a zilei, reprezentanții SC Electrificare CFR au intervenit cu drezine pantograf și au demontat linia de contact, între stațiile Fărcașele și Drăgănești Olt, intervenție obligatorie pentru accesul a două trenuri de lucru, dotate fiecare cu vinciuri hidraulice și macara de mare tonaj, utilaje cu care se acționează la această oră pentru ridicarea și repunerea pe șină a vagoanelor deraiate.
 
De asemenea, personalul Diviziei Linii, din cadrul Sucursalei Regionale CF Craiova, a transportat deja în zona deraierii materialele necesare pentru repararea liniei de cale ferată, distrusă pe o porțiune de 100 m pe firul II, iar pe firul I, pe o lungime de 30 m.
 
Menționăm faptul că, pentru redeschiderea circulației feroviare pe un sens, lucrările de reparații se vor desfășura într-o primă etapă pe firul I, iar în paralel cu reluarea circulației, personalul feroviar va interveni pentru reparații și pe firul II.
 
Vă reamintim că circulația feroviară pe secția CF București - Craiova a fost închisă, în cursul acestei dimineți, după ce 13 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat între stațiile Fărcașele - Dragănești Olt. De asemenea, facem precizarea că acest eveniment este anchetat de o comisie mixtă Procuratură/Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER).
 
Înainte de efectuarea călătoriei, recomandăm publicului călător să solicite informaţii despre modificările înregistrate în traficul feroviar pe relația București - Craiova și retur, în această perioadă, la numărul de telefon 021/9521 (INFO CFR).
 
Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă, a transmis purtătorul de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan.

Amintim că, traficul feroviar între stațiile Fărcașele și Dragănești Olt a fost închis în cursul nopții, din cauza deraierii unei garnituri private de marfă, transmite purtătorul de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan.

Trenul de marfă aparține operatorului privat Constantin Grup și avea în compunere 37 de vagoane încărcate cu cereale.

Pentru asigurarea continuității circulației feroviare pe relația București - Craiova, reprezentanții Regionalei CF Craiova asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Drăgănești Olt - Caracal.
 
 Sursa foto: CFR S.A. 

Citește și: Traficul feroviar între stațiile Fărcașele și Dragănești Olt închis, după ce un tren de marfă a deraiat (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii