Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR Călători Circulație feroviară adaptată la condiții de iarnă

ro

14 Jan, 2024 10:02 684 Marime text
Foto: CFR SA
  • Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar se desfășoară în continuare în condiții de iarnă pe întreaga rețea feroviară, fără a fi înregistrate probleme majore în circulație.
 
Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar se desfășoară în continuare în condiții de iarnă pe întreaga rețea feroviară, fără a fi înregistrate probleme majore în circulație, transmite un comunicat din partea CFR Călători.
 

„Menționăm faptul că, temperaturile extreme înregistrate în cursul nopții, care în unele zone au fost de până la -17°C, au provocat pe raza mai multor Sucursale Regionale CF (Galați, Iași, București, Craiova) defecțiuni ale liniei CF (șine rupte) pe diferite secțiuni, iar circulația feroviară s-a realizat/se realizează pe un singur fir, generând întârzieri ale trenurilor”, precizează sursa citată.

 
Personalul CFR SA a intervenit și intervine operativ pentru remedierea acestor defecțiuni, astfel încât să se asigure continuitate în circulația trenurilor.
 

„Menționăm faptul că, echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secțiile de cale ferată, iar pe segmentele unde situația o impune se va interveni operativ cu personal și utilaje, astfel încât să menținem operațional traficul pe toate magistralele”, precizează sursa citată.

 
De asemenea, la nivelul celor 8 regionale feroviare personalul de specialitate al CFR SA menține permanent legătura cu toți operatorii de transport feroviar de călători și de marfă (OTF) astfel încât, funcție de evoluția vremii, traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele feroviare. În situația în care sunt necesare modificări de grafic, toți operatorii de transport feroviar de călători sunt avizați, astfel încât aceștia să poată publica pe site-urile proprii informații actualizate despre trenurile înscrise în grafic.
 

„Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situația în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinație, însă toate măsuri de circulație adoptate în această perioadă sunt necesare pentru a menține condițiile optime și de siguranță pe rețeaua feroviară.
 
Călătorii sunt rugați că în această perioadă, în care sunt anunțate condiții meteo nefavorabile, să solicite informațiile referitoare la condițiile de circulație a trenurilor la nr de telefon 021/9521 - Informații CFR, iar pentru verificarea orelor de sosire sau plecare din gări pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare - www.cfr.ro, domeniul Camere web, unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut”, a încheiat sursa citată.

 

Citește și:
Circulația feroviară a fost perturbată în stația CF Dej Călători de pe raza SRCF Cluj. S-a rupt pantograful unei locomotive
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii