Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetățeni irakieni şi iranieni ascunşi în autovehicule, depistaţi de poliţiştii de frontieră români (galerie foto)

ro

06 Mar, 2018 08:40 1941 Marime text
Poliţiştii de frontieră români şi bulgari au desfăşurat o amplă acţiune de combatere a migraţiei ilegale, ocazie cu care au descoperit, ascunși în mai multe microbuze ce veneau din Turcia și erau conduse de cetățeni din R. Moldova, treisprezece cetățeni irakieni şi iranieni, care încercau să intre ilegal în România.

Cei în cauză, împreună cu şoferii, cetăţeni moldoveni, au fost preluați de către poliţiştii de frontieră bulgari pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor legale ce se impun.
 
În data de 05.03.2018, la P.T.F. Negru Vodă – Kardam , judeţul Constanţa, în urma activităților informativ-operative, echipe de control formate din polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere al Gărzii de Coastă şi din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă, împreună cu polițiști de frontieră bulgari, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale.

Astfel, s-a procedat la efectuarea unor verificări amănunţite asupra mai multor mijloace de transport, înmatriculate în Republica Moldova, conduse de cetățeni moldoveni, ce efectuau curse regulate pe ruta Turcia – Grecia – Bulgaria – România - Republica Moldova.
În urma controlului amănunțit, în interiorul a cinci autovehicule, au fost descoperite, ascunse sub banchete și în compartimentele pentru marfă, treisprezece persoane.

În cadrul primelor cercetări, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak și Iran, șapte bărbați, cinci femei și un minor, fără documente de identitate asupra lor,  care au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din Vestul Europei.

În baza acordului româno – bulgar, cazul a fost preluat de către autorităţile de frontieră din R. Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.      

Sursă foto: Garda de Coastă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii