Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonie NATO în Turcia. A participat și generalul Daniel Petrescu

ro

05 Aug, 2022 15:58 1113 Marime text
NATO. Sursă foto: Pixabay
  • LANDCOM coordonează elementele de comandă care asigură planificarea, coordonarea și capabilitățile de comandă-control pentru forțele terestre aliate.


Ceremonie NATO în Turcia. Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a participat joi, 4 august, în Izmir, Turcia, la ceremonia de schimbare a comenzii Comandamentului Forțelor Terestre al NATO (Allied Land Command-LANDCOM) între generalul-locotenent Roger L. Cloutier Jr. și generalul Darryl A. Williams.

„LANDCOM are o contribuție valoroasă în reconfigurarea Prezenței Înaintate Consolidate pe întreg flancul estic, precum și în ceea ce privește capabilitățile de comandă-control aliate dislocate pe teritoriul României, atât în cazul structurilor de nivel brigadă și divizie, dar mai ales pentru demersul de creștere accelerată a capacității operaționale a Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est.

Mulțumesc generalului-locotenent Cloutier Jr, echipei sale de comandă și personalului LANDCOM pentru sprijinul oferit. Sunt convins că și sub comanda generalului Williams colaborarea dintre Armata României și Comandamentului Forțelor Terestre al NATO va fi una excelentă.”, a declarat cu acest prilej generalul Daniel Petrescu.


LANDCOM coordonează elementele de comandă care asigură planificarea, coordonarea și capabilitățile de comandă-control pentru forțele terestre aliate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii