Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:28 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada” Evenimente dedicate copiilor, de 1 iunie

ro

23 May, 2024 15:58 956 Marime text
Sursa foto: Școala de Arte Constanța
De Ziua Internațională a Copilului, 1 Iunie, Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada”, îi invită pe cei mici la distracție, în cadrul evenimentelor-surpriză organizate special pentru ei! Cu părinți și cu bunici, toți copiii sunt poftiți la joacă și explorare, într-o călătorie magică în universul creativ al artelor! 

Sâmbătă, 1 Iunie, începând cu ora 11:00, la Pavilionul Expozițional Constanța, se va da startul unui spectacol pentru copii, cu intrare liberă.

Evenimentul va fi deschis de actorii Teatrului pentru Copii și Tineret ,,Căluțul de Mare’’, cu o paradă a personajelor de basm și spectacolul ,,Privighetoarea’’, după Hans Christian Andersen, în regia lui Vitalie Drucec, scenografia – Adrian Suruceanu. 

Spectacolul dedicat Zilei Copilului va continua cu momente artistice susținute de talentații cursanți ai Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada”, de la clasele Canto muzică ușoară, Muzică populară instrumente, Arte vizuale, Dansuri și Grupul vocal ,,Giocoso’’. Profesorii cordonatori sunt: Rodica Iftime, Rodica Rodion, Marina Toader, Mihaela Țone, Roxana Ghindici, Vadim Iftime, Mihai Ciortan, Teodor Rădulescu, Elena Plătică, Daniel Mititelu, Florentina Lupu, Camelia Hriscu – Popescu, Niculae Vasile, Silviu Damian, Laura Macri, Sabina Voinea, Ioana Călinescu și Adriana Hoidrag. 
Atmosfera de sărbătoare va fi animată, apoi, de o reprezentație oferită de ansamblurile folclorice: ,,Plai de Dor’’, ,,Izvorașul dobrogean’’, ,,Luminițe dobrogene’’ și ,,Flori dobrogene’’, coregraf: Elena Dordea. 

Spre încântarea celor mici, în programul artistic al evenimentului se mai regăsesc Corul ,,Copilăria’’ și trupa de dansuri a Școlii Gimnaziale ,,Petre Ispirescu’’, profesori coordonatori: Raluca Daraban și Florentina Țuțuianu. Menționăm că, pe lângă profesorii Școlii Gimnaziale ,,Petre Ispirescu’’, mai sus-menționați, la realizarea momentului artistic își va aduce contribuția și prof. muzică Laura Paraleu. 

Distracția, însă, abia începe! Bibi, artista care lansează hit după hit și una dintre preferatele copiilor și adolescenților din România, va susține un concert incendiar sâmbătă, 1 Iunie, începând cu ora 19.00, în cadrul evenimentului organizat la Pavilionul Expozițional Constanța. Accesul publicului va fi, de asemenea, gratuit!

Amfitrionii evenimentului sunt îndrăgiții actori Ana-Maria Ștefan și Dan Cojocaru.

În cadrul aceleiași manifestări cultural-artistice organizată cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, la Pavilionul Expozițional Constanța, publicul este invitat să asiste la ateliere educaționale la care participă elevii Catedrei de Arte Vizuale din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada”. Acestea sunt coordonate de profesorii Sabina Voinea (Maurer) și Laura Macri, în intervalele orare 11:00 – 13:00 și 14:30 – 16:30.

De asemenea, între orele 16:00 – 18:00, se va desfășura un Workshop de creație pentru copii - un spațiu dedicat creativității și exprimării artistice pentru cei mici, coordonat de prof. Ioana Călinescu din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada”, catedra de Arte Vizuale. Prin intermediul acestui workshop li se oferă copiilor o oportunitate unică de a se reconecta cu arta și de a-și dezvolta creativitatea într-un mediu stimulant și prietenos. Atelierul de pictură și grafică este locul unde imaginația prinde viață, iar fiecare copil are șansa de a deveni un mic artist! 

Din cadrul aceluiași eveniment nu vor lipsi nici desenele pe asfalt, una dintre cele mai iubite activități ale copilăriei. 

Totodată, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, sâmbătă, 1 Iunie 2024, ora 13.30, Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada”, invită publicul la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret (CMEPT) ,,Jean Constantin’’, unde va avea loc vernisajul Expoziției de pictură și grafică ,,Micul Artist’’. Prin intermediul acestui eveniment plin de culoare și creativitate, vor fi sărbătorite talentul și imaginația tinerilor artiști din cadrul catedrei de Arte vizuale, cursanți ai claselor de pictură și grafică. Profesorii coordonatori ai expoziției sunt: Ana-Maria Ceară, Laura Macri și Sabina Voinea (Maurer). 

Expoziția ,,Micul Artist’’ reunește lucrări realizate de copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, care și-au pus sufletul și inspirația în fiecare tablou. În perioada 1 – 7 iunie 2024, cât timp va fi deschisă această expoziție, la CMEPT ,,Jean Constantin’’, publicul va putea admira o varietate de stiluri și tehnici, de la peisaje vibrante și portrete expresive până la compoziții abstracte pline de fantezie. Fiecare lucrare vă va purta într-o călătorie unică prin ochii copiilor, reflectând visele, speranțele și bucuria.

Vă așteptăm cu drag, să vă bucurați de frumusețea și inocența artei văzută prin ochii copiilor!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii