Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Cele trei cruci, aruncate în apele Mării Negre de ÎPS Teodosie, recuperate de trei tineri curajoşi (galerie foto)

ro

06 Jan, 2020 12:53 2556 Marime text

Conform tradiției, Înaltpreasfințitul Teodosie a aruncat, în apa mării trei cruci, ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului, cruci ce au fost recuperate de trei tinerii curajoși.
 
Se spune că cel care prinde crucea şi o aduce la mal este binecuvântat în acel an în tot ceea ce face. În vechime, acesta se bucura de respectul întregii comunităţi, iar domnitorii îl recompensau cu diferite daruri.
 
Cei trei tineri constănțeni care s-au întors la mal cu câte o cruce se numesc George, Ionuț și Cătălin Iulian.

UPDATE: Doi bărbați și o femeie au fost printre cei care au prins crucile aruncate în mare de către IPS Teodosie. Celei din urmă, campioana la Triatlon, Antoanela Manac, i-a fost luată din mână crucea de lemn de către un bărbat.

Astfel, cei care au prins crucile de Bobotează sunt George, Antoanela și Cătălin.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ionut 07 Jan, 2020 11:07 Buna ziua! Eu am intrat primul in apa pentru ca barca nu avea cum sa ne mai duca in larg si a trebuit sa intru de pe mal. Cand Patriarhul a aruncat Crucea in apa, eu am inotat dupa ea si am atins-o primul. Fiind foarte rece apa si din pozitia Crawl va spun sigur ca nu ai cum, nu ai forta sa poti ridica crucea imediat din apa. Din lateral, la o distanta foarte mica de timp apare aceasta mincinoasa care pretinde ca ea a pus mana prima pe cruce. Bineinteles ca i-a fost foarte usor sa ridice crucea din apa din pozitia aceea si ajutanduse de labele pe care le avea in picioare. Eu am atins o primul si asta conteaza, nu a fost ,, furata,,cum se specifica. Iar de fugit, nici vorba, pentru sanatatea mea, am considerat ca este mult mai bine sa merg la un punct de ajutor decat sa stau sa fac o poza si sa dau un interviu. Nu am mers 250 de km din Bucuresti pana acolo ca sa “fur” o cruce sau ca sa fac un scandal. De ce aceasta “campioana” (care este un adjectiv imens adresat cuiva care nu merita) , nu a spus cum a alergat dupa mine si dupa iubita mea dupa ce am plecat de la punctul de prim ajutor , impreuna cu parintii ei, sa ne ia la rost, la jignit si la bruscari, tatal ei LOVINDU-MA peste fata, iar mama acestei mincinoase impreuna cu ea o bruscau pe iubita mea? Toate aceste secvente au fost sub ochii domnilor jandarmi care au intervenit pentru a calma situatia. Tot din cauza ei m-am ales eu cu un advertisment din partea domnilor jandarmi. Daca ea ar fi pus mana prima pe cruce, de ce doi barbati m-au felicitat pe mine in apa si de ce nu a insistat pana la capat sa-si mentina “dreptatea”? Pentru ca MINTE. In concluzie, atata timp cat Dumnezeu stie adevarul si eu ma simt foarte curat din punctul asta de vedere, lumea poate sa creada ce vrea. Bineinteles ca la televizor si in stiri se arata doar cum eu am recuperat-o din mana ei. Rusine sa ii fie ca minte!