Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:56 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CEFC, interesată de dezvoltarea operațiunilor KMG International

ro

27 Mar, 2017 16:48 1077 Marime text
O delegație a CEFC (China Energy Company Limited) împreună cu membri ai conducerii executive a Grupului KMG International (KMGI) au avut, în perioada 21-22 martie, o serie de întâlniri cu mai multe instituții bancare prezente pe piața locală care au susținut, prin creditele acordate KMGI în ultimii ani, planurile investiționale ale companiei.
 
Scopul întâlnirilor reprezentanților CEFC cu cei ai BCR (Banca Comercială Română), Unicredit, Raiffeisen, ING și Bancpost, a fost cel de a prezenta partenerilor KMGI din industria bancară viziunea și planurile de dezvoltare pe care viitorul acționar majoritar al companiei le are în vedere. Prezentarea noului acționar al companiei reprezintă o practică obișnuită în relația client-instituție bancară în regiunile în care compania activează.
 
Demersurile din această săptămână vin să confime, o dată în plus, interesul și angajamentul CEFC în consolidarea investițiilor și extinderea operațiunilor KMGI.
 
Compania Națională KazMunayGas Kazahstan (KMG NC) și CEFC au semnat în decembrie 2016, la București, un acord care atestă angajamentul de a efectua tranzacția de cumpărare a 51% din acțiunile KMGI de către compania chineză.
 
Prin finalizarea în acest an a procesului de achiziție a 51% din acțiunile KMGI, după obținerea tuturor aprobărilor necesare încheierii tranzacției, CEFC va contribui semnificativ la accelerarea dezvoltării companiei, atât la nivel local, cât și în plan regional.
 
Parteneriatul strategic va aduce beneficii pentru KMG NC, CEFC și KMG International și va stabili cadrul necesar pentru viitoarele proiecte comune, contribuind la creșterea economică și socială în zonele în care aceste proiecte vor urma să fie implementate, cele mai multe dintre ele fiind în România.
 
CEFC China Energy Company Limited este una din cele mai mari companii private din China. CEFC este prezent în topul Global Fortune 300 de 3 ani consecutiv, în 2016 clasându-se pe poziția 229. CEFC are operațiuni în energie, servicii financiare și investiții. CEFC își desfășoară activitatea la nivel mondial, în diferite țări, inclusiv Republica Cehă, Emiratele Arabe Unite și Republica Ciad.
 
JSC NC KazMunayGas este Compania Națională de Petrol și Gaze a Republicii Kazahstan cu activități de explorare, producție, rafinare și transport de hidrocarburi din Kazahstan, care reprezintă interesele statului în industria de petrol și gaze, fiind o companie integrată vertical cu ciclu complet de upstream, transport și prelucrare, până la furnizarea de servicii specializate în industria de profil.
 
KMG International N.V. deține și desfășoară operațiuni importante în domeniul rafinării, petrochimiei, retail și trading, pe mai multe piețe internaționale. Rețeaua de retail cuprinde peste 1100 puncte de alimentare carburanți în România, Georgia, Bulgaria și Moldova. Grupul derulează operațiuni de upstream, servicii industriale și la sondă.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii