Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce trebuie șă știți dacă mergeți pe litoral Alexandru Rafila, primele declarații despre riscul îmbolnăvirii cu holeră

ro

18 Jun, 2023 10:02 2408 Marime text

Alexandru Rafila aduce vești bune pentru românii care se tem de îmbolnăvirea cu holeră.

Ministrul Sănătății îi încurajează pe toți să meargă la mare fiindcă nu există acest pericol.

”Nu există niciun pericol şi eu sfătuiesc toţi românii să meargă la mare, nu e niciun fel de pericol din acest punct de vedere.

Aş vrea să vă spun câteva opinii care nu sunt legate neapărat de calitatea mea de ministru, ci mai degrabă de cea de microbiolog. Vibrionul holeric produce îmbolnăviri atunci când este înghiţit în cantitate mare din ape care sunt poluate, dar nu se referă la apa de mare.

În general, nu bem apă de mare. Discutăm de cetăţenii ucraineni care ar putea să fie forţaţi să bea apă contaminată. Nici acolo măcar nu există această problemă, pentru că în urma acestor inundaţii, ei au fost aprovizionaţi cu apă, care este sigură din punct de vedere microbiologic aşa că această poveste a pericolului holerei care afectează litoralul românesc mie mi se pare, dincolo de faptul că este neadevărată, deplasată”, a afirmat Alexandru Rafila la Antena 3.


Ce spune INSP despre pericolul de holeră din Marea Neagră

În acest moment, pe canalele oficiale ale instituțiilor Europene și organismelor internaționale –  EWRS (ECDC) și IHR (OMS), nu s-a transmis nicio alertă cu privire la riscul de transmitere a bolilor transmisibile cu transmitere digestivă, ca urmare a situației create prin ruperea barajului din Ucraina., transmite Inspectoratul Național de Sănătate Publică. 


Citește și: Ce spune INSP despre pericolul de holeră din Marea Neagră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii