Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, despre eventuala plecare a lui Adrian Bîlbă de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii

ro

28 Jul, 2018 00:00 3155 Marime text
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, a declarat vineri, 27 iulie, la scurt timp după încheierea şedinţei ordinare a CJC, că numirea lui Adrian Bîlbă ca director interimar la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa nu înseamnă că este exclus ca acesta să câştige concursul de ocupare a acestui post, care va fi organizat peste trei luni.
 
Totuşi, nu este nici foarte încrezător că Bîlbă va reuşi să îşi perfecţioneze într-un timp atât de scurt aptitudinile de bun manager. Chiar preşedintele CJC a punctat că este mult mai exigent când vine vorba de cei care conduc instituţiile aflate în subordinea Consiliului Judeţean.
 
„Nu se pune problema că nu a luat concursul. Nu ştiu de ce toată presa a preluat puţin mai răutăcios această speţă. Este un lucru rău să ceri performanţă de la fiecare director din subordine, şef de serviciu, manager sau director de subordonată? Sunt un pic mai exigent decât alţii. Cer performanţă şi ce e mai bun din fiecare om“, a afirmat Horia Ţuţuianu.
 
De altfel, la concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Complexului Muzeal, ce va avea loc peste trei luni, se poate înscrie oricine doreşte, cu condiţia să vină cu un proiect eligibil. Astfel, Adrian Bîlbă are trei luni la dispoziţie, perioada de interimat, să îşi perfecţioneze planul de management pentru a mai rămâne în fruntea instituţiei.
 
„Domnul Bîlbă a avut un raport, un proiect de management, iar în comisie au fost cei mai buni oameni din CJC - mă refer la director de direcţii şi şefi de servicii. În urma rezultatului, dumnealui trebuia să obţină nota 9, a luat 8,23. Legislaţia spune foarte clar să numeşte un director interimar, ulterior se organizează concursul. Vedem cine se va înscrie la concurs, iar cel mai bun să câştige. Se poate înscrie oricine îşi doreşte să conducă acel complex muzeal, cu privire la care eu am aşteptări foarte mari. Vom vedea cine va avea cel mai bun proiect şi cine va fi cel mai pregătit om pentru a conduce destinul acelui complex.
 
Nu aş vrea să deschid un subiect sensibil. Nu aş vrea să discut de lucrurile proaste sau lucrurile bune ale domnului Bîlbă. El are şi plusuri, dar şi minusuri, iar aceste minusuri se pot corecta. Nu a zis nimeni că domnul Bîlbă nu poate fi un bun manager dacă îşi corectează anumite probleme de conducere, de management. Provin din această lume şi ştiu cum trebuie să arate tipologia unui bun manager de instituţie. Presupun că, în ceea ce priveşte raportul lui, comisia a constatat că nu a îndeplinit toate criteriile pentru a continua. Asta nu înseamnă că nu se poate corecta pe viitor“, a precizat preşedintele CJC.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii