Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:07 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune avocatul Adrian Cuculis despre punerea în mișcare a urmăririi penale în cazul ÎPS Teodosie

ro

20 Jan, 2024 11:09 900 Marime text
Foto: Facebook/Arhiepiscopia TomisuluiAvocatul ÎPS Teodosie, Adrian Cuculis a precizat printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului că faza urmaririi penale si orice masura dispusa de catre organele de cercetare nu afecteaza in niciun fel prezumtia de nevinovatie.

„Regula se aplica atunci cand ar exista si o fapta.

Tinand seama de situatia ca “dosarul” penal este public ,prin prezentarea unor pretinse probe si singulare in acelasi timp, se poate observa cu usurinta ca “dosarul “ in sine este unul de tip spectacol si nu pentru a servi justitiei.

Afirmatiile din spatiul public cum ca ar fi indicat ca IPS Teodosie sa faca un pas inapoi si discutiile despre pretinsele abateri savarsite si raspunderea pe care ar trebui sa o poarte, nu fac altceva decat sa atraga o raspundere civila delictuala asupra emitentilor unor asemenea afirmatii in contextul in care principiul ne bis in idem este aplicabil.

De asemenea gasim regretabila pozitia de acuzatori a unor persoane care ar fi trebuit sa pastreze asa cum se cuvine o stare de obiectivitate in ceea ce priveste prezenta situatie.

Dorinta de a pune o “eticheta” de “inculpat” sub paravanul ordonantei de punere in miscare a actiunii penale si asta dupa multiple esuari anterioare cu alte spete si de a distorsiona faptele obiective si crea o imagine negativa din partea anumitor persoane sunt si ele de natura sa contravina bunei credinte“ - a precizat avocatul Adrian Cuculis. 

Citește și: 

Avocatul Adrian Cuculis„Cazul mediatizat în ceea ce-l privește pe ÎPS Teodosie nu are cum să ajungă în instanță niciodată“ (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii