Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spun reprezentanţii municipalităţii Allchim CO SRL, firma care a bătut palma cu Primăria Constanţa pentru 25 de ani, reclamată (galerie foto+documente)

ro

10 Jun, 2016 00:00 5458 Marime text


Un constănţean se plânge de prestaţia societăţii care se ocupă de executarea serviciilor de deratizare din municipiul Constanţa. Astfel, ieri, conform sesizării primite la redacţie, o echipă de muncitori de la societatea Allchim CO SRL a împrăştiat substanţă deratizantă doar în perimetrul unui loc de joacă, situat în zona stadionului Farului, ignorând restul spaţiului verde.
 
Luiza Pară, inspector al Serviciului Dotări Urbane, Ecarisaj, Dezinsecţie şi Deratizare din cadrul Primăriei Constanţa, a clarificat situaţia, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa: „Am primit mai multe reclamaţii privind spaţiile de joacă şi parcurile. De aceea, miercuri au fost executate lucrări de dezinsecţie în parcuri, iar azi (n.r. ieri), la toate locurile de joacă. Ulterior, se vor efectua astfel de lucrări în toate cartierele. Precizăm că aceste acţiuni au loc săptămânal“.
 
Contractul „Serviciul public de dezinsecţie, deratizare şi tratamente fitosanitare în municipiul Constanţa“, în valoare de 43.084.626,50 de lei fără TVA, a fost atribuit de Primăria Constanţa în anul 2009. Contractul de concesiune de servicii 136219 a fost atribuit pe data de 18.09.2009 societăţii Allchim CO SA, pe o perioada de 25 de ani.

Despre Allchim CO SA

Aşa cum reiese din informaţiile disponibile la Registrul Comerţului, firma înfiinţată în 1999 are sediul social în municipiul Bucureşti, strada Zori de zi nr. 46. Capitalul social subscris, de 90.000 de lei, integral vărsat, este compus din 18.000 de acţiuni. Firma este controlată de Maria Păun Anghelescu, născută pe 13.09.1974, în Braşov, cu 5% din capitalul social, Florina Oana Bajdechi, născută pe 21.06.1986, în Constanţa, cu 91% din capitalul social, şi Teodora Simona Pocovnicu, născută pe 6.07.1968, în Câmpulung Moldovenesc, Suceava, cu 4% din capitalul social.
 
Administratorul societăţii, care desfăşoară „activităţi de curăţenie“, este Valerica Pătraşcu, născută pe 4.12.1957, în comuna Căiuţi, Bacău. Potrivit Registrului Comerţului, Maria Păun Anghelescu şi Teodora Simona Pocovnicu mai sunt asociate în Allchim Prest Serv SA. În anul 2014, societatea cu 65 de angajaţi a declarat o cifră de afaceri de 10.220.762 de lei şi un profit net de 1.291.693 de lei.

Povestea societăţii 

În anul 2003, printre asociaţii societăţii se numărau Cristinel Dumitru Ducu, Mihai Daniel Stan, Ioan Staicu şi Marius Valentin Văduva.
 
Ulterior, în anul 2004, acţionari în Allchim CO SA erau: Florina Oana Sucata, Cristinel Dumitru Ducu, Ecaterina Ducu, Mihaela Liana Sucata şi Elena Marinaşi. Despre Florina Oana Sucata se spune că este fiica generalului Florian Mihai Sucată, fost şef al Corpului de Control al SPP.
 
În anul 2008, acţionarii Florina Oana Sucata, Cristinel Dumitru Ducu, Elena Marinaşi şi Ecaterina Ducu au decis înfiinţarea unui sediu secundar (punct de lucru) situat în municipiul Constanţa, strada Răzoare nr. 79, dar şi extinderea obiectului de activitate cu următoarele activităţi secundare: colectarea deşeurilor nepericuloase şi tratarea şi eliminarea deşeurilor nepericuloase, activităţi generale de curăţenie a clădirilor.
 
În anul 2013, printre asociaţii societăţii apar Florina Oana Bajdechi, Monica Păun Anghelescu şi Alexandra Ioana Pocovnicu, după retragerea din societate a foştilor acţionari Cristinel Dumitru Ducu, Ecaterina Ducu şi Elena Marinaşi.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza anunţul de participare la licitaţie, dar şi anunţul de atribuire a contractului „Serviciul public de dezinsecţie, deratizare şi tratamente fitosanitare în Constanţa“. 

Citeşte şi  Allchim CO deratizeaza Constanta 25 de ani de-acum incolo

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii