Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:23 28 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce pași a întreprins municipalitatea pentru înființarea Spitalului Modular de Boli Infecțioase Constanța

ro

20 Jan, 2022 00:00 1344 Marime text
  • Proiectul Creare spital modular pentru consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța în contextual Covid-19”, în linie dreaptă
  • Primăria Constanța a eliberat în data de 19 ianuarie 2022 un certificat de urbanism
 
Primăria Constanța a eliberat în data de 19 ianuarie 2022 un certificat de urbanism pentru Merlă Viorica Ani, directorul Direcției Dezvoltare și Fonduri Europene, pentru o investiție la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.
 
Mai exact, prin CU 84 din 19 ianuarie 2022, documentul este valabil pentru pregătire teren și amplasare containere medicale pentru obiectivul „Creare spital modular pentru consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța în contextul Covid-19”, inclusiv organizarea de șantier. Documentul este valabil 24 de luni.
 
La finele lui noiembrie 2021, Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a anunțat că a fost semnat contractul de finanțare pentru un nou spital modular (prima etapă a acestuia), ce va crește capacitatea de intervenție în lupta cu COVID-19 a Spitalului de Boli Infecțioase. Edilul precizează că la final, „spitalul modular va permite suplimentarea cu aproape 100 de locuri a capacității de spitalizare de zi a bolnavilor COVID-19 (inclusiv 10 paturi ATI, computer tomograf, RMN și radiologie) și va fi echipat astfel încât să asigure îngrijire și tratament adecvate cazurilor de infecție cu acest virus“.
 
Primarul Vergicl Chițac a mai spus că este al treilea proiect sanitar de anvergură pregătit  la Constanța, după proiectul de reabilitare a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (cu 25 de milioane de lei, contractul de finanțare fiind deja semnat) și proiectul de construire a noului Spital Municipal Policlinic, desfășurat după schema Subsol + Parter + 3 Etaje, ce va fi amplasat, de asemenea, pe Bd. Ferdinand nr. 100 (în acest caz, a fost încheiat contractul pentru realizarea proiectării și a întregii documentații necesare, astfel încât să fie depusă cererea de finanțare imediat ce se dă startul Planului Național de Redresare și Reziliență - PNRR).
 
PRECIZĂRI:
 
 Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

 
Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac „Am semnat contractul de finanțare pentru un nou spital modular“

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii