Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce îşi pot cumpăra românii prin Programul Rabla pentru electrocasnice. Iată valorile din program!

ro

28 May, 2019 00:00 1709 Marime text
Ediţia din acest an a Programului Rabla pentru electrocasnice a fost lansată recent, dar fondurile programului au fost epuizate rapid. În această perioadă pot fi folosite tichetele de reducere pentru achiziţia de electrocasnice noi. Prin Programul Rabla pentru electrocasnice se pot solicita bani şi pentru înlocuirea televizoarelor, a maşinilor de spălat vase sau a aparatelor de aer condiţionat portabile.
 
Ghidul de finanţare a Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic permite celor interesaţi să utilizeze mai multe vouchere la cumpărarea electrocasnicelor noi. Noul ghid de finanţare este cuprins în Ordinul Ministerului Mediului nr. 500/2019, document publicat în Monitorul Oficial.
 
Totuşi, aceştia nu pot folosi mai mult de un voucher pentru cumpărarea unor produse din aceeaşi categorie de electrocasnice. „Persoana fizică poate achiziţiona mai multe EEE-uri (echipamente electrice şi electronice - n. red.) în schimbul predării unui număr echivalent de EEE uzate, beneficiind astfel, în mod corespunzător, de mai multe vouchere, dar nu mai mult de unul pentru fiecare categorie“, se stipulează în ghidul de finanţare a programului.
 
Astfel, românii interesaţi să-şi înlocuiască electrocasnicele vechi vor primi, prin intermediul Programului Rabla pentru electrocasnice, vouchere cu următoarele valori: 200 de lei pentru a cumpăra maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++ şi televizoare cu eficienţă energetică A şi A+; 300 de lei pentru cumpărarea de maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++, maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++ şi frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++; 400 de lei pentru cumpărarea de maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++, aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţa energetică la răcire A+++/ A++, frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++ şi televizoare cu eficienţa energetică A++ şi A+++.
 
Pentru a putea cere bani de la stat pentru înlocuirea electrocasnicelor vechi, cei interesaţi trebuie să aibă domiciliul în ţară, vârsta de cel puţin 18 ani, să aibă un buletin sau carte de identitate valabilă la momentul solicitării, să nu aibă datorii la bugetul de stat şi la bugetul local şi să îşi dea acordul cu privire la prelucrarea datelor personale de către Administraţia Fondului pentru Mediu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii