Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce faci când vrei un credit rapid fără să te deplasezi?

ro

16 Aug, 2023 11:20 930 Marime text
În acest articol, vom explora universul creditele nebancare și îți vom oferi informații despre creditele IFN și cum poți obține un credit rapid fără să te deplasezi la vreun ghișeu.

Ce sunt creditele nebancare?

Creditele nebancare reprezintă o alternativă flexibilă la împrumuturile tradiționale oferite de bănci. Acestea sunt acordate de instituțiile financiare nebancare (IFN-uri), care au câștigat tot mai mult teren în ultimii ani datorită avantajelor pe care le oferă.
Cum poți găsi creditul potrivit pentru tine?

Primul pas este să te informezi cu privire la tipurile de credite nebancare disponibile. În funcție de nevoile tale și perioada de rambursare, în general, ele se impart în credite în rate sau linii de credit.

Înainte de a lua o decizie, asigură-te că evaluezi atent condițiile și costurile creditului. Verificarea dobânzilor, comisioanelor și a termenilor de rambursare te va ajuta să faci o comparație obiectivă între diferitele oferte existente pe piața financiară.

Un alt aspect important este să citești recenzii și feedback-ul altor clienți care au avut experiențe anterioare cu respectivul IFN. Aflând despre experiențele lor personale, vei putea evalua nivelul de profesionalism și serviciile oferite.

Și transparența procesului este un factor bun de diferențiere - asigurată-te că primești toate informațiile necesare în legaturã cu contractul de credit, inclusiv termenii și condițiile acestuia, de preferat înainte de a-ți fi solicitate datele personale.

Avantajele ale unui credit nebancar

Unul dintre principalele avantaje ale unui credit acordat de un IFN este viteza si ușurința cu care poti obține banii de care ai nevoie. Dacă te afli intr-o situatie urgentă sau ai o nevoie imediată de bani, aplicarea pentru un împrumut online poate fi soluția perfectă.

Odata ce ai facut cererea pentru un credit, vei primi răspuns în cel mai scurt timp posibil. La MaiMaiCredit IFN poți obține un credit chiar și în 15 minute, iar dacă alegi să primești banii pe card, aceștia îți vor fi transferați aproape instant după aprobarea creditului.
În plus, condițiile minime necesare pentru a solicita un împrumut online sunt accesibile multor persoane: vârsta minimă (de obicei 20 ani), venituri declarate la ANAF și acte valabile.

Acest tip de credit poate fi o opțiune viabilă chiar și pentru cei cu venituri mici sau cu istoric negativ de creditare. Iar vechimea la actualul loc de muncă trebuie să fie de minim 3 luni, ceea ce permite accesarea unui credit și persoanelor angajate de scurt timp.

Condițiile minime de eligibilitate

Pentru a solicita un credit online trebuie să îndeplinești câteva condiții minime de eligibilitate. Acestea pot varia ușor în funcție de instituția financiară nebancară (IFN) aleasă.

Primul aspect important este vârsta minimă. De obicei, solicitantul trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 20 și 75 de ani pentru a fi eligibil pentru un credit.

Un alt criteriu esențial este reprezentat de stabilitatea locului de muncă sau veniturile declarate la ANAF (minim 1000 lei/luna), în ultimele 3 lunie. Instituțiile financiare nebancare doresc să se asigure că vei putea rambursa suma împrumutată în termenii stabiliți.

Solicitantul trebuie să fie cetățean român și să posede acte valabile. Creditul online se poate obține doar cu buletinul și o poză selfie.
Nu în ultimul rând, pentru a aplica online trebuie să ai o adresă de email și număr de telefon personale și valide.

Care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a solicita un credit online

Atunci când vrei un credit nebancar cu aprobare rapidă trebuie să parcurgi doar câțiva pași pentru a solicita și obține banii. Fiecare platformă are procedura ei de lucru, dar în mare pașii sunt asemănători:
  1. Înainte de a aplica pentru un credit, recomandăm să analizezi ofertele și termenii de creditare ale diferitelor instituții financiare nebancare, pentru a identifica produsul potrivit nevoilor tale, evitând surprizele neplăcute.
  2. După ce ai găsit instituția creditoare, cel mai probabil are un calculator/simulator de credit de unde vei putea alege suma și perioada de rambursare dorită. Suma minimă și maximă, cât și perioada minimă și maximă de rambursare, diferă de la o instituție la alta.
  3. Tot în primul ecran, unde ai sliderul pentru sumă și perioada de rambursare, ar trebui să fie afișate și detaliile creditului (dobândă, DAE, rate, suma totală pe care o rambursezi, etc). După ce analizezi și condițiile de creditare, poți continua să completezi formularul online pentru a solicita creditul. Cel mai probabil vei avea nevoie de o adresă de email și număr de telefon valide, așadar completează cu mare atenție toate informațiile solicitate.
  4. Primești pe email un link de validare și poți trece mai departe la încarcarea documentelor. Ai nevoie de o poză de buletin și un selfie, iar restul informațiilor se vor obține automat.
  5. În anumite cazuri, se pot face validări telefonic sau se vor solicita alte documente justificative.
  6. După finalizarea cererii și semnarea documentelor (digital, printr-un cod primit pe SMS) aferente procesului de aplicare, trebuie să aștepți, uneori câteva minute, iar răspunsul îl vei primi în cel mai scurt timp posibil.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii