Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce decizii a dictat CNSC în cazul licitației organizate de Baza Logistică Navală „Pontica" Constanța?

ro

06 Jun, 2023 11:54 841 Marime text

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 1235/C11/1226 la contestația formulată de Astra București & CO Prod SRL, cu sediul social în orașul Voluntari, reprezentată legal prin administrator Florin Eugen Vîrlan împotriva rezultatului procedurii, comunicat prin adresa nr. A6-N8350/19.04.2023 de către Ministerul Apărării Naționale - UM 02022 Constanța - Baza Logistică Navală „Pontica", în cadrul negocierii cu publicarea prealabilă a unui anunț de participare, derulată offline, în vederea atribuirii contractului de achiziție publică având ca obiect „Furnizare și instalare instalația condiționare F 111", anunț de participare nr. CN1047936.


Astra București & CO Prod SRL a solicitat următoarele: accesul la documentele relevante ale dosarului de achiziție publică, precum fotocopierea documentele dosarului;repunerea în termenul de contestare, prin permitereacompletării contestației cu noi capete de cerere și luarea în considerare a criticilor formulate ulterior studierii amănunțite a dosarului procedurii în integralitatea sa, precum și de a atașa documente din dosarul procedurii, dată fiind restrângerea, cu totul nepermisă, a accesului la dosarul procedurii de atribuire; obligarea autorității contractante la anularea atât a adresei nr. A6- N8350/19.04.2023 de comunicare a rezultatului procedurii, dar și a tuturor celorlalte acte subsecvente emise de către autoritatea contractantă legate de admiterea propunerii tehnice și a celei financiare și de declarare a doua oară câștigătoare a ofertei depusă de Asocierea Termo Servcold SRL și GSB Electrofrig SRL, acte care au fost comunicate petentei, precum și obligarea autorității contractante la reevaluarea ofertei declarată câștigătoare, în conformitate cu decizia CNSC nr. 713/C11/591 din 29.03.2023 pronunțată în Dosarul nr. 591/2023 și cu considerentele precizate de Consiliu în aceasta, cu consecința respingerii acesteia, și refacerea clasamentului ofertelor financiare aferente numai ofertelor admisibile/calificate, cu consecința declarării câștigătoare a ofertei Astra București & CO Prod SRL, clasată, atât inițial pe locul 2, cât și în urma reevaluării ulterioare admiterii contestației sale.

Totodată, Astra București & CO Prod SRL a mai cerut și plata cheltuielilor de judecată.

CNSC a admis în parte contestația depusă de Astra București & CO Prod SRL și anulează actele autorității contractante privind decizia de stabilire câștigătoare a ofertei depusă de asocierea Termo Servcold SRL și GSB Electrofrig SRL precum și comunicările privind rezultatul procedurii.

Obligă autoritatea contractantă ca, în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, cu respectarea prevederilor legale, să facă aplicarea aspectelor de fapt și de drept, stabilite de Consiliu prin motivarea sa și prin considerentele Deciziei nr. 713/C11/591/29.03.2023, în ceea ce privește oferta depusă de asocierea Termo Servcold SRL și GSB Electrofrig SRL.

Obligă autoritatea contractantă la plata către Astra București & CO Prod SRL a sumei de 4.000 lei, reprezentând onorariu avocațial.
Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016.

Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate, în temeiul art. 29 din Legea nr. 101/2016.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii